Elengedte Batmant a Scotland Yard

2008.07.23. 08:18
Édesanyja azzal vádolja Christian Bale színészt, az új Batman-film főszereplőjét, hogy rátámadt egy londoni hotelban. A 34 éves színész önként jelentkezett a rendőrségen, és már el is engedték, sőt ügyvédje szerint vádat sem emeltek ellene.

A rendőrségi idézésre egy londoni rendőrőrsön megjelent Christian Bale brit filmszínészt, A sötét lovag című Batman-folytatás sztárját kedden néhány órás őrizetbe vétel után óvadék fejében szabadlábra helyezték - jelentette a BBC hírszolgálata. Bale ügyvédjei közleményben tudatták, hogy a filmsztár "mindvégig együttműködött a rendőrökkel, az esetről mindenre kiterjedő vallomást tett, és anélkül hagyhatta el az őrszobát, hogy vádat emeltek volna ellene".

Bale ellen édesanyja és nővére tett feljelentést hétfőn, mert a színész állítólag bántalmazta őket vasárnap este a Dorchester Hotelben.

A People bulvármagazin szerint a 34 éves színész a szállodában rátámadt 61 éves anyjára és 40 éves nővérére. Az ügy a Scotland Yard londoni irodájához került, és a színészt keddre idézték be. A kihallgatás azért késlekedett, mert a rendőrök tekintettel voltak arra, hogy hétfőn este tartották Londonban Bale A sötét lovag című akciófilmjének európai premierjét - írta a The Sun.

A People úgy értesült a rendőrségi szóvivőtől, hogy idézésre egy 34 éves férfi jelent meg kedden reggel egy London központjában lévő őrsön, ahol őrizetbe vették. A cikk írója magyarázatul hozzáfűzte, hogy Angliában ez a megszokott eljárás egy lehetséges bűnügy gyanúsítottjával szemben. Az őrizetesek nevét pedig a vádemelés előtt nem hozzák nyilvánosságra. A színész édesanyja és nővére nem kívánt nyilatkozni a történtekről.

A brit sajtóorgánum szerint szeptemberig szól a szabadlábra helyezése, akkor folytatják majd az ügy vizsgálatát. Bale-t csütörtökön a sikeresen indult akciófilm spanyol díszbemutatójára várják Barcelonába.