Családi mozi lett az új Bond-film

2006.11.02. 17:53
Bár a főszereplő Daniel Craig nem járult hozzá ahhoz, hogy önkéntes merénylők figurája szerepeljen a Casino Royale című filmben, a cenzorok így is rengeteg jelenetet találtak az engedélyezettnél erőszakosabbnak.

"Egyik terrorista sem politikai meggyőződésből cselekszik a filmben, és az öngyilkos merénylő szónak manapság még erősebb a politikai és vallási töltete. A filmbeli gonosztevőket viszont a pénz motiválja, mindig egy nagy táska pénzzel sétálnak ki a képből a robbantás után" - mondta az új 007-es arról, hogy miért kardoskodott az öngyilkos merénylők szerepeltetése ellen. De persze a cenzoroknak ez sem volt elég.


Eva Green és Daniel Craig

Olyan megfontolásból vágták ki ugyanis az erőszakosabb jeleneteket, hogy a legújabb James Bond-filmet a 12 évesek is gond nélkül megtekinthessék, írja a Sky News. A film végül 12A-besorolást kapott, és 144 perces maradt, mellyel elnyerte a minden idők leghosszabb Bond-filmje címet.

A régi, ismert Bond-színészek közben továbbra is védik utódjukat, a 38 éves Daniel Craiget. "Teljesen szuper" - mondta a 70-es, 80-as években 007-esként ismertté vált Roger Moore róla, majd hozzátette: "Elegünk van abból, hogy mindenki őt támadja."