Gyűjtik az új Bond-film bakijait

2008.11.18. 13:05
Eddig húsz bakit gyűjtöttek ki A Quantum csendje című filmből a Moviemistakes nevű honlapon. A legtöbb hiba toplistáját viszont az Apokalipszis most vezeti toronymagasan. (Kommentelni itt lehet.)

Gyűlnek a filmes bakik A Quantum csendjéből az erre szakosodott Moviemistakes nevű honlapon. Rögtön a film elején például Bond Aston Martinja az autósüldözés alatt ezüstről fekete színűre vált. Később egy ausztriai jelenetben a bregenzi repülőtéren száll le a 007-es, bár a városban valójában nincsen repülőtér. Nem stimmelnek az osztrák és az olasz autórendszámok sem.

A háztetőn folyó hajszában Bond és ellenfele, Mitchell (Glenn Foster) először elegáns, márkás fekete cipőt viselnek, majd a következő képen futócipőre váltanak. Bond megverekszik két ügynökkel is, akik előzőleg egy liftben kísérik, de a két jelenet között az egyikük lecserélődik. Később füst szabadul ki, amikor egy hidrogénnel töltött cella felrobban, de a hidrogén nem füsttel ég.

Érdekes az is, hogy amikor a Giancarlo Giannini által alakított Mathis megfordul James Bond karjai között haldoklás és két snitt közben. Giannini egy másik bakinál is szerepel: az órája is megfordul a csuklóján, miközben Bonddal beszél. A filmben olyan repülős jelenet is van, ahol látható a kamera és filmes stáb, ahogy dolgozik.

A Quantum csendjéből a bemutató után két héttel összesen húsz hibát gyűjtöttek ki, de az új Bond-film ezzel még a nyomába sem ért az Apokalipszis most-nak, ami 391 hibával vezeti a toplistát. A második helyezett Ragyogásban ennél jóval kevesebb, 297 bakit találtak.