A kazah riporter visszatér

2007.02.09. 12:03
Először kihirdették, majd cáfolták a Borat 2-t, miután a gyártó stúdió egyik vezetője örömmel jelentette, hogy Sacha Baron Cohen aláírt a Borat folytatásához.

"Cohen visszatér, és megcsinálja a Borat második részét" - nyilatkozta egy interjúban Rupert Murdoch, a News Corp. vezetője csütörtök délután, majd lelkendezve hozzátette: "Háromszor láttam és pokolian jól szórakoztam. Nem hiszem, hogy rombolná a kultúránkat." Néhány órával később viszont a stúdió szóvivője kényszerült magyarázkodni, mert ezek csupán előzetes tárgyalások voltak.

"Szeretnénk megint Sacha Baron Cohennel dolgozni, és már leültünk beszélni a folytatásról, de ezek csak előzetes puhatólózások voltak" - nyilatkozta Chris Petrikin, a News. Corp. szóvivője. A Borat 248 millió dollárt hozott vilászerte, megkapta a legjobb komikus Golden Globe-Oscarra jelölték a forgatókönyve miatt. Ez már önmagában elég ahhoz, hogy elkészítsék a folytatását.


Mielőtt túlságosan beleélnék magukat a Borat-rajongók a folytatásba, a 20th Century Fox tisztázni akar néhány félreértést. A 20th Century Fox tulajdonában van a Borat 2. joga. Ezzel szemben Cohen másik alteregója, a meleg osztrák divatguru, Bruno megfilmesítési jogát az Universal Pictures vásárolta meg novemberben 42,5 millió dollárért.

Cohen a sajtónak egyébként azt mondta, hogy Borat népszerűsége és ismertsége miatt túlságosan nehéz egy hasonló filmet csinálni, pedig a stúdió ezt szeretné.

A Hollywood Reporter értesülései szerint a Brunót 2008-ban tervezik bemutatni.