Meleg cowboyokról dalol a countrysztár

2006.02.17. 16:07
A countryzene sztárja, Willie Nelson meleg cowboyok románcáról szóló Túl a barátságon című filmhez készült számát Howard Stern rádióműsorában adták le a héten.
Nelson elmondta, hogy a Cowboyok titokban sokszor szeretik egymást kezdetű dal megjelenését az Oscar-várományos Túl a barátságon (Brokeback Mountain) című film bemutatójához időzítették.

#alt#
Willie Nelson
"Ez a dal húsz évig feküdt az asztalfiókom mélyén, 1981-ben szereztem, ideje volt a coming outnak - mondta Nelson. - Én csak besegítettem." Az előadó tavaly texasi otthonában énekelte fel a számot. A dalt kizárólag az Apple iTunes zeneboltjáról lehet majd letölteni.

David Anderson, Nelson menedzsere két éve vallotta be a nyilvánosság előtt, hogy meleg. Anderson a Dallas Morning Newsnak nyilatkozva elmondta, hogy azt szeretné, ha a dal pozitívan befolyásolná az énekesről kialakult képet. "Ez a szám különleges jelentéssel bír számomra, és nem csak egy értelemben - mondta. - Leghőbb vágyam, hogy az emberek - akár heterók, akár melegek - felismerjék, mennyire nagyszerű fickó Willie: a gondolkodása, a toleranciája, az egész személyisége."

A dalhoz az eltört gyíkról elnevezett Broken Lizard komédiás társulat készít videót, ezt szintén az iTunesról lehet majd beszerezni. Nelson He Was A Friend of Mine című száma, ami év elején az amerikai slágerlisták 54. helyéig kapaszkodott, a Túl a barátságon filmzenéjében is szerepel.

A dal szövege:
"A cowboyok titokban sokszor szeretik egymást,
vagy neked más jut eszedbe azokról a nyergekről és csizmákról?
Sok cowboy nem érti, mit érez bajtársa iránt,
minden cowboy a lelke mélyén asszony, aki szeretne előbújni."