Cini meglovagolta Kató nénit Anettkáért

2007.08.10. 13:54
Anettka barátaival forgat filmet Gerencsér Tamás, aki arról ismert, hogy Kiszel Tünde állítólagos exének volt az állítólagos exe. A bulvárszereplőkhöz a műsorvezető által felkarolt színészek is csatlakoznak, akik a reflektorfényért cserébe ingyen vállalták a munkát. "Eredeileg huszonnyolc napra terveztük, de nagyon elnéztük. Nem tudom, hol tartunk, de egy hónapon belül fejezzük be a forgatást" - mondta a rendező, akit egy forgatásmentes napon faggattunk.

Ma stábülés lesz, most szervezik a balatoni forgatást és a jövő heti kocsis borulást, amiben Pettkó András, MDF-es képviselő is benne lesz, magyarázza a Gerencsér Tamás, a készülő, "első magyar bulvárfilm" rendezője, aki délelőtt ért rá nyilatkozni. „Iszonyatosan ütős lesz a film, ez már látszik az elkészült jelenetekből” – jelenti ki a Holnap történt-ről.” Bár ugyanezzel a címmel René Clair már forgatott egy drámát a médiáról 1944-ben, de erről a rendező tőlünk hallott először.

A filmben Kiszel Tünde mellett a hazai celebkínálatból Anettka, Zalatnay Cini, Terry Black, Fekete Pákó, Győzike és Bea asszony szerepel, de mellettük néhány színész, Ihos József, Csala Zsuzsa és Rák Kati is feltűnik. Csak Pogány Judit utasította vissza, hogy Cini házvezetőnője legyen, miután olvasta a Napi Ászban, hogy elvállalta.

Már a "világ legrosszabb dala" is népszerű volt

„Bármennyire rossz is lesz a film, biztos, hogy rengetegen fogják megtekinteni” – bizakodik a huszonhárom éves rendező, akinek első egészestés munkájára az egyik forgalmazó cég, akivel tárgyalnak 150-200 ezres nézettséget tippelt. Gerencsér Anettka médiaiskolájában tanult, majd a Budapest tévénél dobták a mélyvízbe, és állítása szerint hat éve gyárt reklámfilmeket és videóklipeket.

A repertoárjában szerepel Cini Salve és Mercedes Benz című videóklipje, illetve a Jáksó László és Kiszel Tünde románcát ábrázoló zenés videó, ami a "világ legrosszabb dalaként" szerepel a Youtube-on, és már több mint hetvenezren látták.

Ki csavarta virágos abroszba Cinit?

Sms-ben szavazták meg a szereplőket

A Holnap történt sztoriját a Napi Ász olvasói alakították. „Először körbekérdeztem az ismerőseimet, akik Anettka körül a Budapest tévében megfordultak, hogy kik vállalnák el – részletezte a folyamatot az alkotó. - Aztán egy hónapon keresztül sms-ben és mailben szavazták meg az olvasók, hogy melyikük milyen szerepkörben legyen.”A kulcsfigurák mellett a film fordulópontjait is szavazásra vitték, így ezek házhoz jöttek, már csak a részleteket kellett kidolgozni. Ezzel a megoldással a film az alkotóktól megkapta a trendin csengő interaktív jelzőt.

A celebek a forgatást gázsi nélkül vállalták, mivel „a bulvárszereplők általában nem szerepelnek mozivásznon, és úgy érzik, hogy ez egy nagy lehetőség.” A költségvetést viszont a film egyik producere, Szűcs Balázs még csak megtippelni sem tudta, Gerencsér kettő és kétszázmillió forint közé határolta be.

Anettka, az oknyomozó riporter

A cselekmény a Zalatnay Cini által játszott halott popdíva gyilkossága körül bonyolódik. Ezt a szerepet Gerencsér Kiszel Tündére bízta volna, de az olvasótábor máshogy döntött. A szálakat az oknyomozó riportert alakító Anettka, és a rendőrfőnök szerepében Rezső göngyölíti fel. Rezső kicsoda?, vetjük közbe az álnaiv kérdést: "Jót kérdezel, hát ő az Anettka férje. Eredetileg zenész, és ő intézi Anettka ügyeit a kezdetektől. Anettka mögött nem egy csapat áll, mint Frei Tamás mögött, hanem a férje."

De vissza a történetre: Kiszel Tünde maffiózó férjétől, Ihos Józseftől esik teherbe, Cini barátnőjével, Terry Blackkel tervez közös albumot, mielőtt még lefekszik Ihos Józseffel, majd leszúrják. Csala Zsuzsa a halálhírre érkezik Magyarországra gazdag amerikai nagynéniként, Fekete Pákó az ő kitartott férjének szerepét kapta.

Csajbunyó a medencénél

A szereplők ötvenes átlagéletkora Gerencsér szerint nem rontja majd a nézettséget. „Anettkára, Cinire, Tündére rengetegen kíváncsiak, szerintem ez a fiatalokat is érdekli, és a vicces jelenetek miatt sem hiszem, hogy kihagynák a filmet” – fejtegeti.

Die Hardos effekt és medencés csajbunyó

Jövő héten a 7-es utat zárják le, hogy a „kaszkadőrös kocsiborulást” felvegyék, és az attrakcióhoz egy kis helyen a betont is felbontják. „Az egyik kamerát berakjuk a földbe – magyarázza ennek okát Gerencsér Tamás. – A legújabb Die Hardban van ilyen effektus, hogy kiszámítják, hová esik az autó, és onnan veszik fel a jelenetet. Így a nézőnek olyan lesz, mintha ráesne az autó.” Gerencsér egy másik filmes bravúrral is eldicsekedett. „Kiszel Tünde és Cini egy medencés jelenetben verekednek össze, ezt vízalatti kamerával is vettük” – mondja, majd hozzáteszi, hogy a marakodó hősnők ruhástól esnek a medencébe.

A film bulvárosan kaotikus cselekményét különben jól jellemzi az autósüldözés előzménye: „Anettka, az oknyomozó újságíró közli Kiszel Tündével, hogy a férjét, Ihos Józsefet tartja bűnösnek, és börtönbe juttatja. Ihos kihallgatja őket, és azt hiszi, hogy Tünde nem védi meg. Otthon ezen veszekednek, mire kiderül, hogy Tünde terhes. Erre Ihos még jobban felhúzza magát, és elhúz.” Ezt követi az a jelenet, amikor Anettkát és a filmben szintén újságírót játszó Gerencsért igazoltatják, és elszáguld mellettük Ihos, akit a rendőrök üldözőbe vesznek.

Anettka istállója

„Mindenki azt hiszi, hogy Anettkánál azt tanultuk, hogyan kell bőrszerkóban járni, vetkőzni és botrányt csinálni - panaszolja az előtanulmányait övező előítéletekről Gerencsér. – Valójában a műsorvezetést Knézy Jenőtől tanultuk, és oktattak operatőri ismereteket, vágást és világítást.”

Kollegiális koktélozás Afrikában: Anettka és Gerencsér Tamás

A játékfilmezés már régóta „nagy vágya volt”, példaképének pedig Koltai Róbertet tartja. „Nekem nagyon bejön az a világ, amit megteremt a filmjeiben – indokolja rajongását, és a Világszámot hozza fel példaként. - Volt már szerencsém együtt dolgozni vele, egy MDF-es politikai hirdetés rendezője voltam, amiben szerepelt.”

Gerencsér játékfilmes rendezőként magabiztosnak érzi magát. A forgatás egy nehéz pillanatát is megosztja velünk: „Az a vacsorajelenet volt a legnehezebb, amiben hat színész is részt vett. Két-három szereplőnél még könnyen elboldogulok, de ennyi embert nehéz volt egyszerre irányítani. Akkor vért izzadtam.”

Rezső is besegít

A Holnap történt trailere a tervek szerint szeptemberben kerül a mozikba, és a filmet még idén bemutatnák. Bár a költségvetést reklámozó cégek és szponzorok adták össze, Szűcs Balázs producer szerint „a filmben nem nagyon lesznek reklámok”. A pénzt biztosító cégek, mint a CBA, vagy a Last Mohikan & Duettis nevű zenei kiadó a forgatásba nem szóltak bele. Gerencsér a filmet gyártó Producers' Kft-nek viszont felajánlotta, hogy a kisebb szerepeket játszó színészekre tegyenek javaslatot, Pogány Juditot például ők szerették volna. A forgatáson Anettka férje is „rengeteget segít, ingyen szállítják a stábtagokat" - mondta, majd konkrét napi adatokról, ami egy átlagköltségvetésű filmnél 4-8 millió forint még hozzátette: "Egy forgatási nap elég sok pénz, a medencés jelenet 900 ezerbe került, ez volt az egyik legdrágább, de egy átlag forgatási nap 300-400 ezer forint. A borulásos jelenetnél csak az autó, amit összetörnek egymillió 200 ezer."