Isten horrorfilmben utálja a melegeket

2007.04.11. 12:22
Miután Kevin Smith a Shop Stop 2-vel is megosztotta a közönséget, most egy számára új műfajjal, a horrorral próbálkozik.

Miután Kevin Smith tavaly felmelegítette a Shop-Stopot, legújabb vállalkozása a Red State című horrorfilm lesz, aminek a következő hónapokban írja meg a forgatókönyvét. A történetet a kansasi Phleps család feje inspirálta, aki egyben a Westboro Baptista egyház vezetője. Fred Phelps szervezetének jelmondatai többek között, hogy "Isten utálja a buzikat", de gyakran zavarnak meg katonai temetéseket is, hogy a károsnak kikiáltott zászlóimádat ellen tiltakozzanak.

"Ez a pasas már régóta foglalkoztat. Már önmagában is elég rémisztő figura, de ennél még félelmetesebb az, hogy a közvélemény és a kormány megtűri őt - nyilatkozta a Dogma és az Apja lánya rendezője Londonban a Rotten Tomatoesnak, majd hozzátette. - A Red State nem hagyományos értelemben vett horror lesz. Nem feltétlen a gyilkosság a legszörnyűbb dolog, ami az emberrel történhet. Mikor a horrofilmekben leszúrnak egy szerencsétlent, akit mindenhol elborít a vér, az pont olyan elcsépelt, mint a pornóban az arcraélvezés."

A rendező hozzátette, hogy bár a végeredményt sokan nem tartják majd horrornak, ő kitart a műfajmeghatározás mellett. "A Red State Minnesotában játszódik télen, ezért a forgatással meg kell várnunk, hogy leessen a hó" - mondta végül Smith, aki közben félig elkészült egy vígjáték forgatókönyvével, amit szintén télen szeretne leforgatni.