Nicolas Cage a 9/11-es romok alatt

2005.11.05. 10:06
Oliver Stone nekikezdett az egyik első hollywoodi katasztrófafilm forgatásának a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadásokról, jelenti az AP. Nicolas Cage rendőrként 22 órára a romok alá kerül.
Stone érzékenyen közelíti meg a témát Michael Shamberg producer elmondása szerint: a film nem a Pokoli torony titanicos verziója lesz. Bár New Yorkban forgatnak, a World Trade Center összeomlását is csak tévéképernyőn keresztül mutatják majd.

#alt#
Főszerepben Michael Pena és Nicolas Cage
A producerek hónapokig tartottak megbeszéléseket erről az áldozatok hozzátartozóival, akik mégis aggódnak, hogy az egyelőre címtelen film túl hollywoodira sikerül majd.

Nicolas Cage lesz az egyik főszereplő, egy olyan rendőrt alakít, aki 22 órára a romok alá kerül. A tervek szerint a forgatás november közepéig tart New Yorkban, majd Los Angelesben folytatódik. Bemutatója 2006. augusztus 11-én lesz, egy hónappal az ötéves évforduló előtt.

Az 58 éves rendező már az amerikai történelem több jelentős eseményét megfilmesítette, nevéhez fűződik például a vietnami háborúval foglalkozó A szakasz és a Kennedy-gyilkosságról szóló JFK című alkotás. Ez utóbbiban Stone összeesküvés teóriát feltételezett, és sokan attól tartanak, hogy ismét ezt teszi majd. A támadások után egy hónappal ugyanis egy szakértői beszélgetésen azt fejtegette: hat nagy király, báró vagy vállalat irányítja a világot, és szeptember 11-e lázadása erről szólt.