Jim Carrey gyerekeket nyúz és élvezi

2004.12.14. 12:09
Jim Carrey triplán főszereplője a karácsonyi főszezon legjobban várt mesefilmjének: a Lemony Snicketnek, ami népszerűségben Harry Potterrel vetekedhet. A Corriere della Sera című olasz napilapnak az amerikai színész-komikus arról nyilatkozott, mennyire közeliek hozzá a gyereknyúzó szerepek.
A Maszk és a Grincs alakítója ezúttal három szerepben tündököl: rosszindulatú gróf, tudós és kapitány. Három olyan szerencsétlen árva örökségét akarja elorozni, akik mellett "még Twist Olivér is boldognak tűnik."

Carrey-t lelkesítette a szerep, szerinte a gyerekek a saját világukban élnek és együtt repülnek Harry Potterrel, de a film összeolvasztja őket a felnőttek világával.

"Párbeszédre tanít. A Carrey-k kicsit bolond család volt. Olaf gróf félbemaradt színész, önimádó és ez a film tökéletesen megfelel az egyéniségemnek, az átváltozó képességem, a melankóliám, a vidámság és a bohóckodás mögé rejtett időnkénti depresszióm miatt" - mondta az amerikai komikus.

Carrey a film alapjául szolgáló klasszikus meseregény írójának Daniel Handlernek rajongója, és az internetes klubjának is tagja. Filmbeli partnere Meryl Streep, az árvák, Violet, Klaus és Sonny Baudelaire hipochonder nagynénikéjét alakítja. Igyekszik fékezni a lurkókat. A filmet romos kastélyokban, kukoricaföldeken, magányos falvakban és viharban forgatták.