Fegyverhordozó T-Rex a Jurassic 4-ben

2007.08.14. 10:44
Laura Dern visszatér, Dr Alan Grant kiszáll, és már keresik a többi szereplőt a Jurassic Park 4-hez, amit Amerikában 2008-ban mutatnak be a mozik.

"A Universal filmstúdió megkezdte a szereplőválogatást a Jurassic Park negyedik részéhez, írja a Bloody Disgusting. - A történet a kormányról szól: kiképzik a dinoszauruszokat, hogy képesek legyenek különböző fegyvereket használni, és háborúban vetik be őket." A forgatókönyv legújabb verzióját a Cinematical szerint William Monahan írta, aki a Szigorúan Piszkos ügyek adaptálásáért Oscar-díjat is kapott.

Korábban olyan ötletek is felmerültek, hogy félig ember félig dinoszaurusz katonák kapjanak szerepet a folytatásban, vagy hogy egy prehisztorikus vírust támasszanak fel, de ezeket elvetették.

Dr. Alan Grant nem kér több dinoszauruszt

A Jurassic Park 4-ben a hírek szerint visszatér Laura Dern, aki az első részben a növényevő dinoszauruszok székletének tudományos elemzésével mutatkozott be. A tudóstársát, Dr. Alan Grantet alakító Sam Neil viszont nem kér a folytatásból, ahogy a harmadik részt jegyző John Johnston sem. Steven Spielberg, aki az első két filmet még maga rendezte, és éppen az Indiana Jones 4 forgatása köti le, most csak executive producerként vesz részt a 2008-ra beharangozott epizód elkészítésében.

Az első film majdnem egymilliárd dollárt hozott

A Jurassic Park 3-ban Dr. Alan Grantnek egy tizennégy éves kisfiút kellett megmentenie egy intelligens velociraptoroktól hemzsegő szigeten. Az egészet 93 millió dollárból kihozták, és több mint 360 milliót hozott, bár ezzel még meg sem közelítette az első film sikerét, ami 60 millióból készült, és több mint kilencszázmillió dollárt fialt.