Bram Stoker rokona írja a Drakula 2-t

2008.10.07. 12:22
Bár Drakula meghalt, Bram Stoker egyik rokona megírja a regény második részét, amiből film is készül. Dacre Stoker szerint a korábbi hollywoodi Drakula-filmek bemocskolták a családi örökséget.

Egymillió dollárért (183 millió forintért) vették meg a kiadók az új Drakula-regény jogait, amit Bram Stoker rokona, Dacre Stoker ír, adta hírül a Guardian. A Drakula: az élőhalott című könyvet a Stoker-család is jóváhagyta, ami az 1931-ben Lugosi Bélával forgatott Drakula-film óta nem fordult elő. Dacre Stoker Bram Stoker unokaöccsének unokája, és korábban Kanada olimpiai öttusacsapatának edzője volt, most Amerikában él.

A rokon az új regényen nem egyedül, hanem egy Ian Holt nevű drakulaszakértővel közösen dolgozik, és a történetből film is készül. Producernek az Empire híre szerint Jan de Bontot kérték fel, akinek a Lara Croft 2 után ez a következő rendezése is lehet. A forgatást még 2009 júniusa előtt elkezdenék.

Dacre Stoker szerint Hollywood csak ártott Drakulának

„Rengeteg filmverziót láttam, és nagyon meglepett, hogy csak nagyon kevés adta vissza Bram Stoker eredeti regényét – nyilatkozta a rokon. – Az a sok szemét, amit Hollywood legyártott, csak bemocskolta a családom irodalmi örökségét. A célunk az, hogy visszaadjuk Bram és Drakula méltóságát.”

A Drakula: az élőhalott 1912-ben játszódik Londonban, és az eredeti főhős, Jonathan Harker fia szörnyű családi titkokat fedez fel benne. Bram Stoker is megjelenik a történetben, a 111 éve írt regény szerzője épp a Drakula színpadi adaptációját rendezi. Az erdélyi vámpír sztorijából eddig is rengeteg regényverzió készült, a Drakula folytatását Freda Warrington is megírta már, szinte ugyanezzel a címmel.