Vegyen szeretteinek olcsó dvd-t karácsonyra!

2006.12.20. 11:27
Mivel meghatároztuk az ezer forintot karácsonyi ajándékhatárnak, hagytuk a díszdobozos dvd-ket és megjártuk a Tescót, a Media Marktot, az Auchant, az Eurocentert és az Electro Worldöt olcsó korongokért kutatva. Megállapítottuk, hogy a Gyurcsány-csomag egyetlen nyertese a filmrajongó.

Mozizás otthon díszmagyarban

Igazi magyaros, hagyományőrző karácsonyt varázsolhatunk szeretteinknek, ha megvásároljuk Jankovics Marcell népi motívumokkal súlyosbított Fehérlófia dvd-jét (Eurocenter) vagy Tesco-gazdaságos szegedi változatát az István, a király előadásnak, ami minden magára valamit is adó házibuli biztos hangulatölő zenéje. A büntetés mellé Szörényi Levente legújabb rockoperája, az Attila, az Isten kardja, amit az Eurocenterben láttunk 599-ért.

Ha mindenképpen magyar filmet szeretnénk, akkor csak a Tesó, az Argó, Nyócker vagy az Állítsátok meg Terézanyut! jöhet szóba, ezeket mindenhol láttuk. Kérjük Önöket, vásárolják meg 990-ért a Hyppolit, a lakáj, a Meseautó, az Egy szoknya, egy nadrág eredetijét, és utána írjanak tiltakozó leveleket a Kabay-Gyöngyössy-párosnak az elkövetett remake-ekért. A régiek közül még: Halálos csók, Egy csók és más semmi, Csapd le csacsi, Tanú, Roncsfilm, Egészséges erotika, Indul a bakterház. Darabja 599.

Harmadéves magyar szigorlatra

Az érettségi előtt álló gyereknek, illetve a magyar szakos bölcsészeknek egyértelműen a kötelező olvasmányok filmváltozatait kell megvásárolni, darabját 950 forintért: Egy magyar nábob, Bánk bán, A névtelen vad, Kísértet Lublón, A kőszívű ember fiai. Valószínűleg nem fog örülni neki, de később hálás lesz, hogy nem kell hirtelen két polcnyi Jókait elolvasnia. Csak ne úgy kezdje a vizsgát: "Igen, ez az amikor Bujtor a farkasokkal csatázik".

990-ért rengeteg jó filmet tudunk ajánlani: a legjobb dél-amerikai gengszterfilmet, amiben kis kölykök drogbárókká válnak (Isten városa), vagy Japánból Kitano mester vidám kardozós musicaljét, a Zatoichit. A Repülő tőrök klánját is meg lehet ennyiért kapni, ami egy 859-ben játszódó csodaszép harcos-romantikus kínai film.

A Media Markt elég erős kínálattal várt ránk, itt láttuk 990-ért a Gyalog Galoppot, aminek puccos változata 4000 volt, a művészieskedő Mulholland Drive-ot, illetve 950-ért a Picasso kalandjait.

Szinte hihetetlen, de a háborúkért rajongó szerettünknek 990-ért be lehet szerezni Robert De Niro klasszikus orosz rulettes művét, a Szarvasvadászt, és az Apokalipsz most rendezői változatát, amiben az emlékezetes szőnyegbombázás közbeni szörfözés van, kihagyhatatlan!

A haldoklás tuti siker

Linda, Surda és az orosz maffia

A sorozatok kedvelői is jól járhatnak, bár még sajnos nem jött ki a Szomszédok első évadja az extra, eddig nem látott filmvégi bölcsességekkel, de helyette megnézhetjük Görbe Nórát akció közben a Babettáján. Linda sikítása egyelőre csak monoban hangzik.

A krimi kedvelőinek van angol (Minden lében két kanál Roger Moore-ral) és francia (Csendőr Luis De Fune-vel ) humoros sorozat, de az összeesküvés-elméletek rajongóinak egyértelműen Agatha Christie Poirot-sztorijait tudjuk ajánlani, illetve az olasz maffia ellen nyomozó Cattani felügyelőt (Polip).

A ma is aktuális, őszinte és vadromantikus Tenkes kapitánya minden második magyarnak örömteli ajándék, hisz Taki bácsi itt az aktuális hatalom ellen van. A nyolcvanas évek kedvelt sorozatai közül kapható az állandóan gyengélkedő Surda, és mindössze 599 forint a liberális politika propagandafilm a hadsereg szétzüllesztéséről (Angyalbőrbent 1-3, 4-6, 7-9.).

Emlékszem, évekig minden karácsonykor, a fa díszítésekor leadott a tévé egy indiános filmet, legtöbbször az Ezüst-tó kincsét. Ezért lehet igazi karácsonyi kuriózum elkezdeni a Gojko Mitic-gyűjteményt. A legendás jugoszláv indiántörténetei közül megvásárolható az Ulzana, az Apacsok, az Osceola és A sólyom nyomában is.

Karácsonykor mindig megemlékezik az ember az elhunyt szeretteiről, és rövid vizsgálódás után kiderült, hogy a Tescóban lehet a hangulathoz illő, legjobb haldoklós filmeket kapni. A legjobb külföldi film Oscar-díjával jutalmazott Barbárok a kapu előtt egy nimfomán és ironikus egyetemi tanár végnapjait mutatja be, míg a két Oscarra jelölt 21 gramm Sean Penn halálos betegségét és a transzplantáció utáni életét követhejtük. Mindkettőt érdemes.

Clint Eastwood sokadik Oscarját kapta azért, mert elrontott egy tökéletes női bokszos filmet, hogy giccsbe hajló morális kérdéseket tegyen fel az eutanáziáról a Millió doláros bébiben. Ralph Fiennes is lassan megy el Az angol betegben. Észrevették, hogy minden hosszú haldoklást bemutató filmet Oscar-díjjal jutalmaznak?

A kategória legerősebb filmje kétségkívül Mel Gibson véres, fröcsögős Passiója, ami az Electro Worldben csak 990. Ha nem kiszúrni szeretnénk az illetővel, akkor vegyük meg mellé a téma egy másik feldolgozását, a Dogmát, ami kevésbé reális, de sokkal szórakoztatóbb feldolgozás Kevin Smith rendezésében, Ben Affleck és Matt Damon főszereplésével. Ja, és Alanis Morisette az Isten! Akit nem köt le a kereszténység, az vegye meg a Kis Buddhát (599 Ft).

Ajándék gól

Ezerért a gyerekünk jár a legjobban, aki nem elég, hogy karácsony másnapján tuti a sport tévé angol bajnokiját nézi majd, de még a gyertyagyújtás közben elkezdi nézni a Chelsea-ről, az Arsenalról vagy a Manchester Unitedről szóló lemezeket – vérmérséklettől függően. Az igazán szerencsések az ünnep végére megtanulhatnak úgy beadni a fényesen csillogó gömbdísszel, mint David Beckham (Focisuli Davide Beckhammel). A Foci Világbajnokságok története című dvd csak 950 Ft az Auchanban, a 100 csodagól+25 kapus bravúr is csak 950. Ez különösen jó, ha a gyerek még nem döntötte el, a pálya melyik végén válik nagyobb hasznára a serdülőknek.

A szexfilm művészet

A legjobban az jár karácsonykor, akinek filmszakost vagy kávéházi értelmiségit kell ajándékoznia, mivel mindkettőre bőséges ajándékötleteink vannak: a cseh Milos Formantól az Egy szöszi szerelmét és a Fekete Pétert lehet kapni 990-ért, míg Hitchcocktól A férfi, aki túl sokat tudott és a 39 lépcsőfok című filmeket.

Erős idegzetű bölcsész vagy perverz domina ismerősünknek kötelező beszerezni Pasolini három filmjét (Canterbury mesék; Dekameron; Salo, avagy Sodoma 120 napja) 599 forintért. A Salo című brutális szexfilm (ne higgyünk a művészfilm álságos, de megengedő kategóriájának) mellé érdemes megvásárolni Jeremy Irons szerelmes lilomtiprását, a Lolitát, vagy a társadalomkritikus Kölyköt, amiben 16 évesek dugnak. (Ez utóbbit tényleg ajánljuk, bár csak magyar szinkron van rajta).

Különösen nagy szerencsénk van, ha Tarantino-rajongónak kell vásárolnunk, mert egyfelől megvehetünk neki bármilyen B-filmet Lorenzo Lamas vagy Chuck Norris főszereplésével, örülni fog neki. Másfelől a Kill Bill két része már egyenként 990-ért beszerezhető, amihez bónuszként ajánljuk a Négy szobát ugyanennyiért, amiben Tarantino és Robert Rodriguez is rendezett egy-egy epizódot. Utóbbi jegyzi a Sin City című Frank Miller képregényből készült fekete-fehér krimit: gyönyörű képek, jó színészek plusz akció.

Szaloncukor- és bejglizabálóknak

A Karácsony a Norbi család kasszája számára a legboldogabb ünnep, mert ilyenkor boldog-boldogtalan zabál folyamatosan, ráadásul hat óra után. Csúszik a töltött káposzta, a rántott hal és az ősi ellenség, a bejgli. Norbi már nem egyedül támadja a zsírosan ünneplő tömeget, hanem családjával és kickboxos társával (Rubint Réka, Norbi Duci-tréning, Kickbox Norbi).

A legdurvább támadást meserobik lemezével vetik be Norbiék a szaloncukor-zabáló gyerekek ellen. Fitti és Fetti, az edzett és a duci erdei manó egy célért küzdenek, hogy ne hízzon a gyerek karácsonykor.

A klasszikusok kedvelőinek Cindy Crawford dvd-jét ajánlhatjuk, amiben egy törölközőn végez könnyed, sot-pornóra emlékeztető mozgásokat a modell. Ha fogyásra nem is biztos, hogy jó, de nézni öröm.

Bíró Ica a lányával (2. dvd), a lánya nélkül (1, 3, 4), de mindig hatalmasra fésült hajjal és fürdőruhában. Fontos, hogy az idősebbek se hízzanak el, a Fitality (3-4., 5-6.) lemezein egy fiatalos nagymama mutatja meg, mit tehetünk a feszes farizmokért és a karcsú lábakért.

A Fitnesz lemezek készítői egy különös, eddig lefedetlen piaci szegmenst fedeztek fel: szex és zsírégetés egyben. A kezdő Hastánc és a Tai chi a lélekhez, valamint az Érzéki masszázs című dvd-k is az erotika segítségével fogyasztanak.