Brad Pittel térnének vissza a Ewingok

2004.10.16. 12:19
Lapértesülések szerint elkészülhet minden idők egyik legsikeresebb szappanoperájának mozifilmes feldolgozása, melyben igazi sztárok alakítanák a jól ismert karaktereket. A Dallas új epizódja fölött a sorozat szellemi atyja, David Jacobs őrködne.
A Daily Variety hollywoodi szaklap értesülése szerint mozifilm készülhet a kultikus tévésorozatból, a Dallasból. A Ewing-család perverzióit bemutató művet tizenhárom éven keresztül, 1978-tól 1991-ig sugározták az amerikai televíziókban, hozzánk azonban csak jó tíz éves késéssel érkezett csak meg.

Régi kaland

#alt# A Barbara Bel Geddes, Patric Duffy és a eredetiben nem Jockey, hanem 'J.R.' becenévre hallgató Larry Hagman főszereplésével készült sorozat az eredeti szereplőkkel több videotékás folytatást is megért, a mostani film azonban egy komoly költségvetésű mozinak ígérkezik.

A készülő filmben kissé aktualizálják a történetet, de Jockey továbbra is a texasi olajcég elnöke lesz. Hozzá kell tenni ugyanakkor, hogy a forgatókönyv szerint a Ewing cég nem egy családi vállalkozás lenne, hanem a világ legnagyobb olajtársasága, de pénzügyi és családi botrányokra most is lehet számítani. A lehetséges szereplők között említi a Variety Catherine Zeta-Jones és Brad Pitt nevét.

Öreg róka

A Regency Enterprises és a 20th Century Fox stúdióiban készülő filmet Robert Luketic rendezi, aki sok mindent még nem tud felmutatni. A fiatal rendező eddig összesen három filmet készített, ezek egyike a Doktor Szöszi, a többi leginkább a videotékák polcain keresendő. A közeljövőben a tervezett Dallas mozi és a Jennifer Lopez főszereplésével jövőre elkészülő "Monster-in-Law" szerepel az ausztrál rendező naptárában.

#alt#

A forgatókönyvet az a Robert Harling írta, akinek az Elvált nők klubját és az Acélmagnóliákat köszönhetjük, a producer pedig az előző sorozat szellemi atyja, David Jacobs lesz.

Prosti

Bár az új változatban mozisztárok játszanák el az eredeti karaktereket, valószínű, hogy az olyan emblematikus figurákat, mint Larry Hagman, epizódszerepre azért szeretnék felkérni, kérdés azonban, hogy ők igent mondanának-e. Hagman a maga részéről ezt már tavaly, amikor először felmerült a mozifilm ötlete is valószínűtlennek tartotta: "Nem, nem hiszem, hogy vállalnám, hacsak nem milliókat ajánlanának. Ennyiért hajlandó lennék eladni magam, ennyiért mindenki máshoz hasonlóan én is prostituálódnék", mondta Jockey Ewing-i szellemben a 73 éves színész a TV Guide-nak.

A TV Guide azt is megkérdezte Hagmantől, hogy ő kit választana Jockey Ewing megformálójának, és ő Bruce Willisre szavazott: "Beszélték, hogy Bruce Willis játszaná Jockeyt, és ez szerintem jó ötlet, Willis remek színész. Sok más név is felmerült, de bárki kapja is a szerepet, nem irigylem: nehéz lesz felülmúlnia az én alakításomat."