Aliz
6 °C
14 °C

Diana halála Velencében debütál

2006.07.26. 14:55
A 44. New York-i Filmfesztivál szeptember 29-én nyílik meg Stephen Frears legújabb filmjével, a The Queen című drámával, ami előtte még Velencében debütál. A címszereplőt, a jelenlegi brit uralkodóház fejét, II. Erzsébet királynőt Helen Mirren alakítja.
A film világpremiere az augusztus 30. és szeptember 9. között megrendezendő Velencei Filmfesztiválon lesz, bár a nemzetközi jogait jegyző Pathe cég még nem erősítette meg hivatalosan ezt az értesülést. Az Egyesült Államokban a Miramax Films mutatja be a The Queent októberben.

A filmbeli események a nemzeti ikonná vált Diana hercegnő halála utáni napokban játszódnak, és a királyi család magángyászát tárják fel a közvélemény érdeklődésének tükrében.

Helen Mirren partnere Fülöp herceg szerepében Jame Cromwell, Tony Blairt Michael Sheen alakítja, Sylvia Syms pedig az Anyakirálynő. Mirrent egyébként a közelmúltban dicsérték a Channel 4/HBO minisorozatában nyújtott teljesítményéért, ott I. Erzsébet királynőt alakította.

"Helen Mirren alakítása uralja ezt a kivételes szereposztást - nyilatkozott a Miramax elnöke, Daniel Battsek. - A film magával ragadóan visz be a királyi családi színfalak mögé, és megmutatja, milyen tartózkodó és eleinte rejtélyes reakciókat váltott ki Diana halála a család tagjaiból."

A The Queent Magyarországon a Budapest Film forgalmazza.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?