Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Diana halála Velencében debütál

2006.07.26. 14:55
A 44. New York-i Filmfesztivál szeptember 29-én nyílik meg Stephen Frears legújabb filmjével, a The Queen című drámával, ami előtte még Velencében debütál. A címszereplőt, a jelenlegi brit uralkodóház fejét, II. Erzsébet királynőt Helen Mirren alakítja.
A film világpremiere az augusztus 30. és szeptember 9. között megrendezendő Velencei Filmfesztiválon lesz, bár a nemzetközi jogait jegyző Pathe cég még nem erősítette meg hivatalosan ezt az értesülést. Az Egyesült Államokban a Miramax Films mutatja be a The Queent októberben.

A filmbeli események a nemzeti ikonná vált Diana hercegnő halála utáni napokban játszódnak, és a királyi család magángyászát tárják fel a közvélemény érdeklődésének tükrében.

Helen Mirren partnere Fülöp herceg szerepében Jame Cromwell, Tony Blairt Michael Sheen alakítja, Sylvia Syms pedig az Anyakirálynő. Mirrent egyébként a közelmúltban dicsérték a Channel 4/HBO minisorozatában nyújtott teljesítményéért, ott I. Erzsébet királynőt alakította.

"Helen Mirren alakítása uralja ezt a kivételes szereposztást - nyilatkozott a Miramax elnöke, Daniel Battsek. - A film magával ragadóan visz be a királyi családi színfalak mögé, és megmutatja, milyen tartózkodó és eleinte rejtélyes reakciókat váltott ki Diana halála a család tagjaiból."

A The Queent Magyarországon a Budapest Film forgalmazza.