Sínen a Jóbarátok-mozi

2008.07.03. 15:30
A két éve tervezett hálaadásos pótepizód nem jött össze, de a Szex és New York filmváltozatának sikere után most Jennifer Aniston és a Warner Brothers is rámozdult a Jóbarátok-mozira.

Négy évvel a sorozat befejezése után zöld utat kapott a Jóbarátok-mozi, közölte a hírt a Daily Mail című brit pletykalap egy belső forrásra hivatkozva, mely szerint 18 hónapon belül kezdenék el a forgatást.

„A megfelelő körülmények mellett mindannyian szívesen visszetérnek – állítja az informátor. - A Szex és New York-film sikere fellelkesítette a jóbarátokos színészgárdát, és a tervezett hálaadásos pótepizód helyett egy mozifilmre állnának össze. "Állítólag Courteney Coxszal idén nyáron már beszéltek is a részletekről: a sorozatban a mániákus Monica szerepét játszó Coxszal közös produkciós irodájuk részt venne a gyártási folyamatban is."

Négy éve rebesgetik a vissztérést: Jóbarátok. Klikk!

„A Jóbarátok legnagyobb sztárja, Jennifer Aniston megirigyelte Sarah Jessica Parker sikerét a Szex és New York-filmmel – tette hozzá a név nélküli forrás. A több mint négy hete bemutatott szinglimozi 64 millió dollárból készült, és bár a kritikusok szidták, már bőven 300 millió dolláros bevétel felett jár.

„A Szex és New York után a Warner Brothers olyan tévésorozatok után kutat, amiknek a filmváltozata hasonló sikert hozhatna – írja még a Daily Mail. – Információink szerint a Jóbarátok az egyik első a listán.”

A szereplők utóélete

„A tíz évet megért Jóbarátok filmváltozat színészgárdájából Jennifer Aniston vitte a legtöbbre. Több romantikus vígjátékban játszott főszerepet több-kevesebb sikerrel. A Szakíts, ha bírsz például két éve 200 millió dollárt hozott, az Azt beszélik 88 milliót, a Jóbarátnők csak 13 milliót.

Courteney Cox a Dirt című sorozattal ért el mérsékelt sikereket, a lökött Phoebe, azaz Lisa Kudrow főleg kisebb filmekben kapott szerepeket. Matt LeBlanc csendben meghúzta magát a Jóbarátokos karakterére épített Joe című sorozat bukása után, és Matthew Perry, a legfiatalabb jóbarát sem nagyon jeleskedett filmekben. A mimóza Ross, azaz David Schwimmer rendezőként is próbálkozott, utoljára a Run Fatboy Run című vígjátékkal hasalt el: a kritikusok szétkapták a 10 millió dollárból gyártott filmet, ami eddig 35 milliót azért összeszedett.