Vincent Gallo hófehér spermája egymillió dollárért

2005.11.04. 18:21
Az Index egy blogon fedezte fel azt a linket, ami az amerikai indie színész-rendező legújabb botrányos húzása lehet: Gallo, az Arizonai álmodozók és a Buffalo 66 sztárja a neten árulja értékes spermacseppjeit, és nem is akárkinek. A jelige ez is lehetne: "Feketék kíméljenek!"
A Sigla Magazine bejegyzése adott hírt arról, hogy a negyvenhárom éves Gallo Ronald Reagenes pufajkák és saját zenekarának koncertfelvételei mellett most az "Egyéb" (Miscellaneous) kategóriában gyereknemzés céljából áruba bocsátotta spermáját is.

Vincent Gallo

Az ajánlat érdekessége, hogy az egymillió dolláros ár csak egy a szigorú feltételek közül, amelyet Vincent Gallo megszab a hirdetésben: a színész egyértelműen közli azt is, hogy nem hajlandó eladni spermáját "erősen sötét bőrűeknek".

Gallo leszögezi, hogy bár nagy csodálója az amerikai foci fekete sztárjának, Franco Harrisnek, vagy éppen Lenny Kravitznek, nem kíván ilyen formában "közösséget vállalni velük". Sőt, ha a következő harminc napban egy olyan nő jelentkezik az ajánlatára, aki bizonyítani tudja, hogy a haja természetes szőke és a szeme kék, 50 ezer dollár kedvezményhez juthat.

A megdöbbentő hirdetés szerint hasonló kedvezmény illeti azokat a jelentkező hölgyeket, akik a múlt század közepén harcoló német katonál leszármazottai. Gallo úgy véli, még jobb, ha zsidó asszonyt termékenyít meg spermája, hiszen a gyermek is zsidó lesz és így - ha valaha a showbizniszben akarna elhelyezkedni - nagyobb eséllyel indulhat el a pályán és "talán könnyebben szerezhet díjakat a Sundance Filmfesztiválon vagy az Oscar-gálán".

Ha valaki ragaszkodik ahhoz, hogy ne csupán a színész magját kapja meg, de orvosi beavatkozás nélkül, egy szenvedélyes éjszakán termékenyüljön meg az Arizonai álmodozók és a Buffalo 66 sztárjától, plusz félmillió dollárért teljesülhet a vágya.

Gallo persze híres a botrányairól - legutóbb a 2003-es Cannes-i Filmfesztiválon a The Brown Bunny-val sokkolta a közvéleményt, amiben partnernője, Chloë Sevigny hosszú percekig elégítette ki orálisan a filmet rendezőként is jegyző színészt.

Jacques Peretti, a Guardian újságírója már 2003-ban figyelmeztetett: nem feltétlenül kell elhinni Gallo minden szavát. "Ha Vincent Gallóról van szó, ne felejtsék el, hogy ez az az ember, aki már annyi mítoszt szőtt a saját személye köré, hogy maga sem tudja eldönteni, mi igaz és mi az, amivel csak a rosszfiú imidzsét akarja fenntartani" - írja Peretti.

Az újságírót mindenesetre annyira megfogta Gallo - kreált vagy igazi - személyisége, hogy két éve dokumentumfilmet is forgatott róla a brit Channel Fournak 48 People Who Should Be Shot in Hollywood (48 ember, akit le kéne lőni Hollywoodban) címmel.

A cím egyébként a színész egy régebbi, szintén nagy port kavart írására utal, ami a Grand Royal magazinban jelent meg, 1997-ben. A cikk gyakorlatilag egy interjú, amit "Vincent Gallo készített Vincent Gallóval, Vincent Gallo beleegyezésével és fotóival". Akinek felkeltette az érdeklődését a cikk, ahol a színész vadul nekiment jó néhány hollywoodi sztárnak, itt elolvashatja.