Mel Gibson a legbefolyásosabb Hollywoodban

2005.06.20. 08:38
Megjelent a Forbes magazin éves listája a világ legnagyobb hatalmú hírességeiről. Oprah, Tiger, Gibson. Lucas csak a negyedik.
Ebben az évben is az ausztrál színész-rendező maradt a legbefolyásosabb ember Hollywoodban - igaz, a Forbes összesített celeblistáján most megelőzte a tavalyi harmadik, a talkshow-járól híres Oprah Winfrey, és tartotta második helyét a golfsztár Tiger Woods.

Az előkelő helyezést Gibson idén is a Passiónak köszönheti: 2005-ben jelent meg a Jézus utolsó óráit bemutató film dvd-n és a színész, mint a véres mozi társproducere és részvényese, összesen 185 millió dollárt keresett a dvd-kiadásból. A Passió-dvd minden addigi rekordot megdöntött: megjelenése első óráiban több mint 2,4 millió példány fogyott belőle.

Forbes
Top 10
1. Oprah Winfrey
2. Tiger Woods
3. Mel Gibson
4. George Lucas
5. Shaquille O'Neal
6. Steven Spielberg
7. Johnny Depp
8. Madonna
9. Elton John
10. Tom Cruise

A lista összeállításánál a Forbes munkatársai a keresett dollármilliókon kívül azt is figyelembe veszik, hogy az elmúlt tizenkét hónapban ki mennyire volt benne a köztudatban; hány cikk jelent meg róla a lapokban, milyen gyakran került címlapra, hányszor szerepel a neten, tévében, rádióban.

George Lucas, az egy hónapja bemutatott Star Wars III. producere és rendezője kereste a legtöbbet, 290 millió dollárt, de a hatalmasok listáján ez csak a negyedik helyre volt elég. A top 100-ba idén először került be Denzel Washington és a komikus Will Ferrell, akit a magyar nézők legközelebb Woody Allen filmjében, a Melinda és Melindában láthatnak.

Úgy tűnik, a Passió megpróbáltatásai után Mel Gibson lassan visszatér a filmezéshez: az Ain't It Cool News információi szerint Terrence Malick új drámájában, a 145 millió dollárból készülő Tree of Life-ban kapott szerepet. A filmet Indiában forgatják majd és Gibson mellett Colin Farrell lesz a főszereplő.