A románok is kiakadtak Boratra

2006.11.16. 16:43
Folytatódnak a botrányok a Borat-film körül: most az a romániai falu fenyegetőzik perrel, ahol a kazah miliőt felvették.

"Be akarjuk perelni az alkotókat, mivel hülyét csináltak belőlünk" - nyilatkozta Marin Marcel, a megsértett glodi lakosok nevében, akik most perrel fenyegetik Sacha Baron Cohent, a Borat-film rendezőjét, Larry Charlest és a film forgalmazóját, a 20th Century Foxot.

A romák is kiakadtak

Nicolae Staicu, 1670 roma vezetője elmondta, szeretne találkozni az ombudsmannal, hogy megbeszéljék, milyen jogi lehetőségeik vannak. Staicu szerint a falu lakói azt hitték, hogy dokumentumfilmet forgatnak róluk, ehelyett teljesen hülyét csináltak belőlük a film nyitójelenetében.

A filmben a falu egy prostituáltakkal, nemi erőszakolókkal teli bűnfészek. Néhány glodi lakó elárulta, hogy 15 új lejt, azaz 1100 forintot fizettek nekik naponta fejenként, miközben a film eddig 13 millió fontot hozott a produkciónak. "Azt hittük, azért jönnek ide, hogy segítsenek nekünk, nem azért, hogy átverjenek" - mondta a negyven éves Dana Luca, aki a szaros utcát takarította a vásznon.

Persze nem minden glodi lakost háborodott fel: az ötéves Sorina Luca elmondta, feleennyit kapott azért, hogy bevigye a malacát az otthonába, és fogjon egy játékpuskát. "Nagyon tetszett ez nekem. Még soha nem történt ilyen velem."