Törpe Rómeó lesz Elton John, ha hagyják

2006.04.16. 09:35
Gnómeó és Júlia címmel készül Elton John új zenés animációsfilmje. A Disney pár hete parkolópályára állította a kertitörpék románcát megéneklő filmet, ezért a popsztár a Miramaxnál folytatja a munkát, nyilatkozta a zenész a Hollywood Reporter közlése szerint.
"Nagyon merész a téma, és a Miramax a legjobb hely újító animációk létrehozására" -nyilatkozta az énekes.

"Shakespeare klasszikus szerelmi drámáját ízléstelen kertitörpékkel adja elő a készülő animáció" - fogalmaz a Hollywood Reporter. A balsors által sújtott kertitörpepár szerelmének a két rivális család viszálykodása vet gátat. A zenei betéteket Elton John és Tom Rice írják, Júlia hangját pedig Kate Winslet adja majd. Rice és John 1995-ben közösen vehették át az Oscar-díjat az Oroszlánkirály zenéjéért. A többi kertitörpe hangját adó színész nevét később jelentik be.

A Gnómeó és Júlia (Gnomeo and Juliet) már évek óta készül, de a Disney kiselejtezte a filmtervet, mikor megvették a Pixar Animációs Stúdiót. A Gnómeó lesz az első számítógépes animáció a Miramaxnál, mióta David Battsek júliusban átvette az irányítást a két társalapítótól, Bob és Harvey Weinsteintől.

A Gnómeó producere az a Baker Bloodworth lesz, akit 2000-ben a Salvador Dalí és Walt Disney által évtizedekkel korábban elkezdett Destino című rövidfilm elkészítéséért jelöltek Oscar-díjra. Bloodworth korábban több Disney rajzfilmen is dolgozott, többek között a Szépség és szörnyetegen és a Pocahontason.