Már csak csinos, érzéki nőket keresünk

2007.10.21. 09:20
Megvannak Goda Kriszta új filmjének, a Kaméleonnak a főszereplői: Nagy Ervin, Csányi Sándor és Nagy Zsolt. A nők átverésével pénzt kereső szépfiú történetét márciusban kezdik el Goda Krisztáék forgatni.

"Egy igazi szerepjátékost alakítok, ez színészileg is izgalmas" - mondta Nagy Ervin, aki több nőt is átvág a Kaméleonban. Az Overnightban lehet látni árutőzsdésként, korábban szerepelt a Szezon, Mansfeld, az Álítsátok meg Terézanyut című filmekben. A Katona József Színház színészére most bíznak először igazi főszerepet a moziban, és ez az első igazi közönségfilmje is: "A közönségfilm kategóriájába a gyengébb filmeket teszik, a fogyasztható bulvárfilmeket, de ez nem ilyen lesz" - ígéri.

Humoros dráma

Az első hírekben thrillerként aposztrofálták a műfaját, Goda Kriszta rendező ezzel nem ért egyet: "Feszültséggel teli dráma inkább, a thriller nem jó meghatározás, mert vannak műfaji ötvezetek. Ez egy kényszeres hazudozóról szól, ami azért tartogat vígjátéki elemeket is" - árulta el.

A Kaméleon egy veszélyes, érzékeny és szerethető fiatalember, Kovács Zsolt, aki mindenkiben jó benyomást kelt, pedig éjszakai takarítóként a főnökei után nyomoz, nappal nőket csábít el, hogy kifossza őket. Ennek vet véget Hanna, a balerina megjelenése, akivel véletlenül ismerkedik meg a főhős. És jön a szerelem. Ennek ellenére ne romantikus vígjátékot várjunk, hanem drámát. Humoros drámát, ha van ilyen. "Alakulhat egy történet másképpen is. Nem lesz belőle romantikus vígjáték" - állítja Goda Kriszta.

A produkcióban jelenleg castingolnak, nagyon keresik a "25-35 év közötti, csinos, érzéki" női főszereplőt. "Nagyon sok fiatal színésznőt megnéztünk. Ha ismert a színész, akkor magával hoz egy csomó olyan szerepet, amit már eljátszott" - mondta Goda Krisztina.

A ló esete az állami támogatással

Goda Kriszta a filmje annak ellenére nem kapott tavasszal támogatást, hogy eddig leforgatott két filmje összesen 1 millió nézőt hozott be. A kuratórium elnöke, Szabó B. István szerint nyers volt a terv, ezért nem kapott pénzt, Gerényi Gábor, a közönségfilmes szakkollégium elnöke szerint a visszatérítendő támogatásra kellett volna jelentkezniük.

"Ez egy zárt pályázat volt, az MMKA-nak nem volt joga véleményt mondani egy még nem megvalósult filmtervről" - mondta erről a rendező. "Van két alkotó, akik együtt eddig egy millió nézőt hoztak be a mozikba, és nekünk nem adnak bizalmat - tette hozzá Kálomista Gábor, producer. - A hozzáértésük is megkérdőjelezhető. A döntésről pedig csak annyit, hogy sem a Csak szex és más semmi, sem a Taxidermia nem kapott első körben támogatást, de sort még lehetne folytatni."

A derby, a ló és a filmgyártás

A producer állítása szerint biztosra megy a 320 millió forintos költségvetésű Kaméleonnal. "Az RTL Klubbal a szerződés kész van, megteremtettük a költségvetést is, állami támogatás nélkül is le tudnánk forgatni." Erről még annyit mondott: "A ló megnyeri az epsoni derbyt, majd nem adunk neki zabot, mert gyorsan futott, ez butaság. Előbb-utóbb itt hagyja a magyar rendszert Goda, mert nagyon keresik külföldről. És a magyar nézők igényes közönségfilmek nélkül maradnak, mert az állam azt nem támogatja." Goda Kriszta annyit árult el erről, hogy egy japán projektről zajlanak a tárgyalások.