Szobrot kap Wallace és Gromit

2006.06.23. 11:06
A bristoli városi tanács egyhangúlag úgy döntött, hogy szobrot emelnek az Oscar-díjas kutya-ember párosnak. A szobrot magánszemélyek adományaiból építik majd. Az ötlet apropóját az adta, hogy Bristol a legendás páros szülőhelye.

"Felhívtuk a polgármestert, hogy támogassa ezt a civil kezdeményezést, hogy méltóképp fejezzük ki a megbecsülésünket a Hollywoodban is sikert-sikerre halmozó figurák és alkotóik iránt" - mondta el a BBC-nek Terry Cook helyi képviselő, aki a kezdeményezés élére állt.

A Wallace és Gromitot gyártó Aardman Animations két tagja, Peter Lord és David Sproxton 1976 óta él és dolgozik a városban.

"Végül a városi tanács elé terjesztettük az ügyet, ahol támogatták az ötletet. A két figura sok munkát ad a stúdióban dolgozó bristoliaknak, arról nem is beszélve, hogy Wallace és Gromit kalandjai mennyi vidám pillanatot szereztek fiataloknak és időseknek egyaránt" - fogalmazott a képviselő.

Fényes orrú Gromit


Szobor lesz belőlük

"Hát ez elég viccesen hangzik, de nagyon örülünk a dolognak. Szerintünk jó ötlet" - reagált a hírre Arthur Sherif, az Aardman stúdió szóvivője."Gromitot fényes háttal és fénylő orral képzeljük el. Ha kész lesz a szobor, legalább a gyerekek a kutya hátára tudnak majd ülni" - mondta el a szóvivő.

A sajtimádó feltaláló Wallace és becsületes kutyája, Gromit figuráját Nick Park animátor találta ki. Eddig a figurák főszereplésével készült filmek három Oscar-díjat nyertek, a legutolsót az egészestés Wallace és Gromit és az elvetemült veteménylény kapta.