Tom Hanks már A Da Vinci-kód bemutatója előtt rekorder lett

2006.05.11. 11:38
A kétszeres Oscar-díjas színész hét egymást követő filmje is elérte a százmillió dolláros bevételt, és ezzel bekerült a Guiness-rekordok könyvébe, adta hírül az E!online. Ahogy közeledik A Da Vinci-kód bemutatója, egyre több hír foglalkozik a film bojkottjával is - ami ennek ellenére, vagy épp ezért valószínűleg hatalmas kasszasiker lesz.

Amerika "kedvenc mozisztárjának" a százmilliós álomhatárt elérő tizennégy filmje közül hét egymást követő kasszasiker is akad: az első a sorban a Ryan közlegény megmentése (216 millió dollár) volt, az utolsó a szintén Steven Spielberg rendezte Kapj el, ha tudsz(165 millió dollár). A Da Vinci-kód esetében pedig ismét borítékolható a kasszasiker, várhatóan ez a film is eléri a százmillió dolláros határt.


Klikk a képre!
A negyvenkilenc éves színész a legjobb színész kategóriában kapott Oscar-díjakkal sem áll rosszul: rajta kívül olyan legendáknak sikerült kétszer is megkapniuk az arany szobrocskát, mint Jack Nicholson, Dustin Hoffman, Marlon Brando. Hanks a Philadelphia és a Forrest Gump főszerepeiért kapta meg a díjat, két egymást követő évben. Ez a duplázás rajta kívül Spencer Tracey-nek sikerült.

Bojkott bojkott hátán

A Tom Hanks főszereplésével készült A Da Vinci-kód bemutatóját is fokozott várakozás előzi meg mind a közönség, mind a stúdió részéről. Dan Brown könyvét a számítások szerint eddig negyvenmillióan olvasták. Az alkotók az év egyik legnagyobb sikerét várják a filmváltozattól. A különböző egyházi támadások pedig direkt kapóra jönnek a stúdiónak, hisz ingyenreklámot jelentenek a filmnek, írja az E!online elemzője.

A Vatikán prominens személyiségei már többször is arra szólították fel a híveket, hogy semmiképp se nézzék meg az "istenkáromló" alkotást. Hasonló nyilatkozatot tett közzé nemrég a görög katolikus ortodox egyház is. Helyi katolikus aktivisták Jordániában és Indiában pedig azt szeretnék elérni, hogy államilag tiltsák be a film vetítését.