Tom Hanks kihagyta Fertődöt

2007.06.14. 11:11
A John Adams című HBO-produkció június 13-tól forog Magyarországon. A fertődi forgatás után ma Keszthelyre költözik a több száz fős stáb.

David McCullough bestsellere alapján készülő hétórás John Adams című minisorozat magyarországi forgatása szerdán kezdődött, írta a Moziplussz. A stáb ma Kesztehelyre költözik, mondta az Indexnek a film gyártásvezetője, Nagy Edit.


Paul Giamatti
A címszereplő (1735-1826) Egyesült Államok első alelnökét és második elnökét Paul Giamatti játssza, aki végig Magyarországon tartózkodik, ahogy a másik főszereplő Laury Linney is. Tom Hanks, a film koproducere, aki eredetileg a főszerepet is játszotta volna, az előzetes tervek ellenére nem jött Magyarországra.

A stáb Keszthely után 18-án Sóskútra költözik egy-két napra, majd június 23-tól egészen a július 25-i befejezésig a fóti műteremben dolgozik, mondta a gyártásvezető. Egy napos kiruccanásra kerül még sor június végén: a kecskeméti színházban rögzítik a Comédie-Française-ben játszódó jeleneteket. Az IMDb adatbázisában magyar résztvevőnek a gyártásvezető mellett csak technikai személyzetet jelölnek. Ittthoni gyártó cég a Mid Atlantic, ami eddig az összes nagyobb itthon forgatott bérmunkát is jegyezte: az Eragont, a Robin Hoodot és a The Companyt.

Magyarországon elsősorban Franciaországot helyettesítik a külsős forgatási napokon. Fertődön és Keszthelyen az Auteuil-i (itt éltek Adamsék 1884-85-ben), a Versailles-i, a párizsi Valentinois-hotelbeli és a Helvetius-birtokon játszódó jeleneteket veszik fel, míg Sóskút az Adams-család Peacefield-i birtokát helyettesíti. A fóti stúdióban leginkább Peacefield-i és Keizersgracht-i belsőket vesznek fel.