A Hari Puttar-filmet pereli a Warner

2008.08.26. 10:54
A Harry Potter-filmet forgalmazó Warner Brothers beperelte a Hari Puttar című indiai filmet szeptemberi bemutatója előtt a J. K. Rowling-művekre hasonlító cím miatt. A mumbai vállalat igazgatója szerint nemcsak a film, de Hari Puttar név sem emlékeztet a híres varázslótanoncéra.

"A Hari Puttar címet 2005-ben jegyeztettük be, és elég kellemetlen, hogy a Warner pont a bemutató előtt perel minket" - reagált a Mirchi Movies igazgatója, Munish Puriia a BBC-nek a hírre, miszerint a cégét a Hari Puttar - A Comedy of Terrors című vígjáték miatt beperelte a Warner Brothers. - "A Harry Potter névvel semmi hasonlóságot nem látok. A Hari gyakori név indiában, a Puttar meg annyit jelent pandzsábiul, hogy valakinek a fia." - tette még hozzá.

A varázslómentes film, amit szeptember 12-én mutatnak be Indiában, egy tízéves kissrácról szól, aki Angliába költözik a szüleivel, majd belekeveredik egy titkos mikrochipért folytatott harcba. A trailer alapján a Hari Puttart a Reszkessetek betörők és a Denisz, a komisz filmek alkotói perelhetnék inkább. A filmet Rajes Badzsadzs rendezte, és bollywoodi sztárok szereplésével készült.

Az indiai filmipar a világ legnagyobbja, 2003-ban például 877 egészestés filmet forgattak. A Mumbai-központú, hindi nyelvű Bollywood filmipar pénzforgalma meg jóval meghaladja Hollywoodét.

Két héttel ezelőtt jelentette be a Warner, hogy a sorozat hatodik részét, Harry Potter és a félvér herceg bemutatóját elhalasztják nyolc hónappal, 2009 júliusára, mert a sztrájk miatt akkor kevés premier lesz. A Harry Potter J. K. Rowling hétrészes sikersorozatának első filmes premierje (Harry Potter és a bölcsek köve) 2001-ben volt.