Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Havellel készít filmet Milos Forman

2008.09.11. 18:23
Milos Forman, az Amerikában élő cseh rendező Vaclav Havel volt cseh köztársasági elnökkel, drámaíróval együtt dolgozik új, müncheni egyezményről szóló filmjének forgatókönyvén.

A szcenárió a Georges-Marc Benamou neves francia újságíró-író München fantomja (München szelleme) című, a Flammarion kiadónál 2007-ben megjelent kötetén alapul. Havel régóta érdeklődik Benamou munkássága íránt, a francia újságíró jelen volt a XX. század végének minden fontos történelmi eseményén, tudósított például az Öböl-háborúról.

A cseh nyelvre átültetett kötet a müncheni egyezmény megkötésének 70. évfordulójára a cseh Paseka kiadónál jelenik meg a jövő héten, a bemutatóra Georges-Marc Benamou Prágába utazik. "Az egyezmény megkötése sajnos túl sokáig befolyásolta hazánk történelmét, éppen ezért különösen fontos, hogy miként reflektálunk erre a nemzet sorsát meghatározó témára" - indokolta érdeklődését Havel.