Clint Eastwoodot elfűrészelték

2006.10.30. 16:55
Hollywoodban is megünneplik a Halloweent, hiszen a Fűrész harmadik része az amerikai bemutató óta rekordbevételt produkált. Második helyezett Scorsese A tégla című maffiafilmje lett, Clint Eastwood háborús filmje viszont csak a negyedik.
Scorsese filmje, A tégla jól tartja magát, most a második helyen végzett az amerikai nézettségi listákon, de elhasalt Eastwood Dicsőség zászlaja című mozija, ami a második hetét a negyedik helyen zárta. Mindkét film 90 millió dolláros költségvetéssel készült, A tégla 91 milliót, de Eastwoodé eddig csak 19 milliót hozott vissza.

A Fűrész harmadik része az első három napban viszont több pénzt hozott, mint eddig bármelyik horrorfilm. A 34 millió dolláros bevétellel a népszerű horror újabb - és csak 12 millió dollárba kerülő - felvonása a hétvégi eladási listák első helyén végzett, összehasonlításképpen a második Fűrész-mozi ugyanennyi idő alatt 31 millió dollárt termelt.

Reszkess!

Holnaptól pedig indul a FEARnet, ahonnan kizárólag horrorfilmeket lehet majd letölteni. Kitalálói a Fűrészt is gyártó Lionsgate-től és az Átok című másik sikerhorror gyártójától, a Sony-tól vásárolt filmekhez biztosítanak hozzáférést a holnap induló honlapon. Kilenc játékfilmet és kétszáz rövidfilmet lehet majd ingyen letölteni, a fizetős felhasználók havi ötven horrorfilmből válogathatnak.

A mozik mellett filmes adatbázis, és közösségi funkciók is elérhetőek lesznek, mind horrorra hangolva. A látogatók "áldozatként" regisztrálhatnak a rendszerbe, ahol létrehozhatják saját profiljukat, és kapcsolatba léphetnek egymással. Az oldal kitalálói azt tervezik, hogy ismert hollywoodi rendezőket kérnek fel kisebb, internetes filmepizódok rendezésére. A célközönséget a tizennyolc év feletti és harmincnégy év alatti felnőttek adják, akik "akkor, ott és úgy akarnak filmet nézni, ahogy az nekik jólesik" - nyilatkozta a honlapot indító társaság, a Comcast képviselője.

Az új Fűrész magyarországi bemutatója december 28-án lesz, míg A téglát már november 9-től láthatjuk itthon.