Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pesten is elhasalt Shyamalan

2006.09.15. 17:55
A sikeres Moziünnep után újból gyengén szerepelnek a pesti multiplexek. Bár négy új film is a mozikba került, csak a ferdeorrú Owen Wilson vígjátéka aratott, a Hatodik érzék rendezőjének filmje pedig nálunk is megbukott.

25 ezer nézővel szerezte meg Owen Wilson az első helyet a budapesti mozik szeptember 7-13. közötti nézettségi listáján, bár az Én, a nő és plussz egy fő című film a tengerentúlon nem aratott osztatlan sikert. A második helyen áll Adam Sandler és a Távkapcs 15 ezer nézővel, míg őt Pedro Almodovar Volverje követi. (A nyolcezer nézőt vonzó spanyol mozi a rendező legjobban kezdő filmje Magyarországon.)

A negyedik helyen kezdett M. Night Shyamalan filmje, A Lány a vízben, ami világszerte is gyengén teljesített, és így nem meglepő, hogy nálunk is csak hatezren váltottak rá jegyet. (Előző filmje, A falu közel 25 ezer látogatóval kezdett itthon.) Ötödik lett a Miami Vice, míg a hatodik helyen trónol még mindig a Sandra Bullock-Keanu Reeves-féle Ház a tónál, ami már öt hete van a mozik műsorán. A hetedik helyen az idei év legnagyobb sikerfilmje, A Karib-tenger kalózai 2 került.

A nyolcadik helyen kezdett az Lucy Liu - Quentin Tarantino produceri felügyelete alatt készített dokumentumfilm, A szabadság vihara, ami magas kópiaszáma ellenére csak 2 ezres nézőszámot produkált. (1956. december 6. melbourne-i olimpia vízilabda negyeddöntőjéről készült doku után október 26-án tekinthetjük meg Andy Vajna ugyanebben a háttérben játszódó játékfilmjét.)

Utolsó előtti helyre esett vissza A testőr, míg a sort a Garfield 2 zárja. Hétvégén pedig a Will Ferrell Nascar-filmje, a Taplógáz mellett Salma Hayek és Colin Farrell Kárhozott szeretőkje, vagy A kék mélység című természetfilm várja a mozizókat.