Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Johnny Deppet hülyének nézték

2006.07.20. 11:19
Johnny Deppet a Disney-nél először hülyének nézték, mikor előadta a részeg rokkerként viselkedő kalózkapitányt, pedig Hollókezű Edwardtól Willy Wonkáig eljátszott már pár fura szerzetet. De bejött. Interjú a Karib-tenger kalózai főszereplőjével és a rendezővel.
"Már hozzászoktam a gondolathoz, hogy sosem fogok sikeres filmben szerepelni, így sokkhatásként ért, mikor a Karib-tenger kalózai befutott" - mondja a Jack kapitányt játszó Johnny Depp a második rész bemutatójának alkalmából. "Nem elég, hogy behatoltam az ellenség szekértáborába, még szívesen is láttak" - utal azonnal a Disney-hez fűződő összetett kapocsolatára.

"Örülök, hogy az emberek elfogadták Sparrow kapitány karakterét, pedig kezdetben a Disney-nél néhány jólöltözött úriember nehezen dolgozta fel az alakításomat - jelzi a kezdeti nehézségeket, - de továbbra is feszegetem a határokat. Nem mintha ez kéjes élvezetet okozna, de szerintem egészséges, ha kicsit megizzasztom őket. Igaz, a film sikere után megnyugodtak, de várjatok csak a harmadik részig. Van egy-két ötletem, mivel bosszantsam fel őket."


Klikk a képre!

"Először sokan kérdezték aggodalmasan, hogy mit művel Johnny - fűzi hozzá Depp játékához a rendező, amiben a színész Hunter S. Thompsont hozta össze Sandokánnal. - Az első Karib-tenger kalózai film bemutatója után aztán odajött hozzám Geoffrey Rush, és azt mondta, hogy le a kalappal Johnny előtt. Ugyanis egészen addig meg voltak róla győződve, hogy túllőtt a célon, és amit csinál, az nagyon ciki lesz a vásznon."

A világ legrosszabb kalóza

"Amikor Johnny-t instruáltam"-folytatja Gore Verbinski - mindig az a párbeszéd járt a fejemben, mikor Norrington kijelenenti, hogy Jack a legrosszabb kalóz, akiről valaha halott, majd Jack azzal vág vissza, hogy legalább már hallott róla. Jack egy kérkedő, hazug tolvaj, sarkában a törvény, de ez nem aggasztja. Sparrow kapitány figurája nagyon közel áll Johnnyhoz."

"A magunk módján mindannyian furcsák vagyunk - indokolja meg Depp, miért teremtett Sparrow kapitányból ilyen fura figurát - csak ezt próbáljuk leplezni, mert senki sem szereti ha őrültnek nézik. Jack viszont nem játszik szerepet, ezért felszabadító élmény volt a bőrébe bújni. Jack figurájának kitalálásában egyébként a babázás segített. A gyerekeimmel barbie-ztam, és kísérleteztem a hangokkal. Willy Wonkát ugyanígy találtam ki."

"Jack imbolygó mozgása a hőségből adódott - részletezi tovább Depp a karakter keletkezését - Abból indultam ki, hogy a tengeren az ember ki van téve az időjárás viszontagságainak, főleg a hőségnek. (És egy rumraktárnak, a szerk.). Ezért elég hosszú időre bezártam magam a szaunába - ezt egyébként senkinek sem javaslom -, de arra jó volt, hogy rájöjjek, a hőségtől átalakul az ember mozgása." Így született Jack Sparrow testbeszéde.

Kerékbe törve - rendezői utasításra

"Az első filmben csaltunk egy kicsit, nem építhettük meg a Fekete Gyöngyöt. A holtak kincsében viszont olyan hajónk volt, amivel a tengerre is kihajózhattunk - ismeri el a rendező, hogy ezúttal valamivel nagyobb költségvetésből dolgoztak. Az Boxofficemojo szerint az első rész 140, míg a második 225 milllió dollárból készült el.

"A színészek sokat panaszkodtak a malomkeréken vívott kardpárbaj miatt. Ebben Johnny Depp, Orlando Bloom és Jack Davenport együtt szerepel. Nem lehetett könnyű, mert hozzákötöztük őket a kerékhez, amit aztán begurítottunk a dzsungelbe. Viszont a jelenet jól sikerült. A filmrendezés különben sokszor a válságkezeléssel egyenlő. A helyzetelemző képességemet pedig az apámtól örököltem, aki atomfizikus volt" - mondja Verbinski, majd áttér a harmadik kalózfilm cselekményére.

Keleti szél

"A következő részben Szingapúrba utazunk, úgyhogy rengeteg ázsiai elem lesz a filmben" - ebben a megszokott gárda mellett a Golyóálló szerzetesből és a Tigris és sárkányból ismert Chow Yun-Fat is szerepet kapott. "Részletesen fény derül Davy Jones szerelmének hátterére, és hogy ez mennyire tükrözi Will és Elizabeth kapcsolatát."

"Lesz egy új negatív hős, és a Kelet-Indiai társaság is többet fog szerepelni, ami a multinacionális cégek 17. századi megfelelője. Tűzzel-vassal küzdöttek a kalózkodás felszámolásáért. A helyzet hasonlít arra, amikor a vadnyugaton a vasút terjeszkedésével véget ért a szélhámosok világa. A harmadik film egy korszak végéről szól. Az új, korrupt társadalomban már nem élnek meg a becsületes tolvajok."

"Sohase mondd, hogy nincs tovább - válaszolja Verbinsky a kérdésre, hogy vállalna-e egy negyedik Karib-tenger kalózai filmet - abban pedig biztos vagyok, hogy Johnny Depp még egyszer el tudná játszani Sparow kapitányt". A színész egyébként szintén nem zárta ki, hogy belemenne a folytatásba.