Szerelmes Keanu-rajongók Madridban

2005.02.15. 15:50
A napokban kerül a mozikba több európai nagyvárosban is Keanu Reeves legújabb thrillere, a természetfölötti erőkkel összecsapó John Constantine kalandait bemutató Constantine - A démonvadász című film. A színész és Francis Lawrence rendező Madridban járt a spanyol premier estéjén, az Indexről pedig most letöltheti a helyszínen készült videóanyagot.
Reeves Európát vette célba: néhány napja Mike Mills Thumbsucker című filmjét népszerűsítette a Berlinálén - itt egy orvost alakít, aki segít egy tinédzsernek, hogy az leszokjon végre az ujjszopásról -, most pedig Madridba érkezett, hogy a spanyolországi bemutatón John Constantine, a démonűző detektív szerepében reklámozza Francis Lawrence filmjét.

Sting és a szuicid démonűző

Sting-Constantine
Sting-Constantine

A Constantine - A démonvadász egy képregénnyel kezdődött. John Constantine 1985-ben tűnt fel mellékszereplőként Steve Bissette és John Totleben Swamp Thing című könyvében. A láncdohányos, keserű, gyakran részeg figura szőke volt és a megszólalásig hasonlított Stingre. Egy munkatárs visszaemlékezései szerint a kiadó, a DC, állandóan attól rettegett, hogy egy nap Sting bepereli őket a hasonlóság miatt. Az énekes végül a Rolling Stone magazin kérdésére elmondta, mennyire tetszik neki a sztori, és megtiszteltetésnek veszi, ha róla mintázták a főhős alakját.

Garth Ennis 1988-ban írta meg a HellBlazer című képregényt, aminek már Constantine volt az abszolút főszereplője. A karaktert és az alaphelyzetet átemelték a filmbe is - John Constantine különleges adottsággal született: látja a démonokat és az angyalokat, akik emberbőrbe bújva harcolnak a lelkekért a földön. A detektív iszik, dohányzik, és az is kiderül, hogy tüdőrákja van. A hatalmas nyomás alatt akarja dobni magától az életet, de újraélesztik. A szuicid hőst a filmvásznon végül nem Sting, még csak nem is az eredetileg tervezett Nicolas Cage, hanem a Mátrix-sorozattal kultstátuszt elért Keanu Reeves alakítja végül.

A HellBlazerben az eredeti John Constantine még liverpooli, a filmben viszont amerikai lett, mert Reeves úgy érezte, nem tudna meggyőzően alakítani egy brit karaktert. A filmben partnere a los angelesi rendőrnő szerepében a brit Rachel Weisz - nem először játszanak együtt egyébként: Andrew Davis 1996-os akciófilmjében, a Láncreakcióban együtt menekültek az FBI elől.

Madridi bevonulás

 John Constantine (Keanu Reeves)
John Constantine (Keanu Reeves)

A színész a madridi bemutatóra a rendezővel, Frances Lawrence-szel érkezett. A vörös szőnyegen mellett felsorakozó rajongók "Keanu, I love you"-sikolyokkal próbálták felkelteni magukra a figyelmet, sikerrel. A sztár szívesen osztogatott autogramot és felszabadultan pacsizott spanyol rajongóival. Az Indexen most megnézheti az exkluzív felvételeket, amelyek a helyszínen készültek.

A bemutató másnapján Reeves és Lawrence sajtótájékoztatón vettek részt. Mindketten "Buenos días"-szal üdvözölték a spanyol újságírókat és készségesen válaszolgattak az új thrillert boncolgató kérdésekre. A köztudottan mélyen vallásos, katolikus Spanyolországban Lawrence sietett leszögezni, hogy a démonokkal és ördögűző trükkökkel teli thrillerben rendkívül óvatosan és tisztelettel próbáltak a témához nyúlni.

Keanu Reeves az általa alakított karakterről elmondta, hogy különösen tetszett neki John Constantine keménysége, cinikussága és humora. A színész a szerepre különféle "ördögűző-praktikák" begyakorlásával készült fel és amikor valaki azt kérdezte tőle, hogyan tudná legjobban összefoglalni három szóban a Constantine - A démonvadászt, hosszas gondolkodás és számolgatás után végül így felelt: "A great film" - "Nagyszerű film".

A Constantine - A démonvadász magyarországi bemutatója április 7-én lesz.