Érzéketlen, túlsúlyos ápolónőt keresnek

2008.04.23. 11:44
A Friss levegővel 17 díjat besöprő Kocsis Ágnes második filmjét másfél millió euróból forgatja. Most 80 millió forintot kaptak ehhez az MMK-tól.

A Friss levegőt jegyző Kocsis Ágnes az ősszel kezdi el forgatni második nagyjátékfilmjét, aminek a Pál Adrienn címet adta. "A Magyar Mozgókép alapítványtól ma megkaptuk a 80 millió forintos szelektív gyártási támogatást" - mondta Pusztai Ferenc, a Friss levegő és A nyomozó producere, akivel Kocsis közösen készítette a hetven fesztiválon 14 díjat nyerő Friss levegőt is. Az új produkció a Friss levegő fesztiválsikerei után 50-60 millió forintos normatív támogatást kap.

A különleges road movie-t nemzetközi koprodukcióban készítik francia, holland, osztrák partnerekkel másfél millió euróból, ami hatalmas ugrás az első film negyvenmilliós költségvetéséhez képest. A forgatást várhatóan 2009 májusára fejeznék be, és szeptemberben be is mutatnák a filmet.

A forgatókönyvet a rendezőnő az olasz Andrea Robertivel együtt írja, ahogy a korábbi filmét is. A történet középpontjában egy testes ápolónő áll, aki érzéketlenné válik a körülötte lévő betegségekre és a halálra, ezért elindul a gyerekkori barátnőjét felkutatni. A filmet főként Budapesten forgatják, de több vidéki városban is dolgoznak majd, ahol a főhős gyerekkori társaival találkozik, mondta Pusztai Ferenc.

A rendezőnő jelenleg Olaszországban forgatókönyvet fejleszt, és nem értük el, de korábban a Film.hu-nak elmondta, hogy a 30-35 év körüli, testesebb főszereplőre egy év alatt sem sikerült ráakadni, ezért külföldön kell folytatni a keresést.