Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Érzéketlen, túlsúlyos ápolónőt keresnek

2008.04.23. 11:44
A Friss levegővel 17 díjat besöprő Kocsis Ágnes második filmjét másfél millió euróból forgatja. Most 80 millió forintot kaptak ehhez az MMK-tól.

A Friss levegőt jegyző Kocsis Ágnes az ősszel kezdi el forgatni második nagyjátékfilmjét, aminek a Pál Adrienn címet adta. "A Magyar Mozgókép alapítványtól ma megkaptuk a 80 millió forintos szelektív gyártási támogatást" - mondta Pusztai Ferenc, a Friss levegő és A nyomozó producere, akivel Kocsis közösen készítette a hetven fesztiválon 14 díjat nyerő Friss levegőt is. Az új produkció a Friss levegő fesztiválsikerei után 50-60 millió forintos normatív támogatást kap.

A különleges road movie-t nemzetközi koprodukcióban készítik francia, holland, osztrák partnerekkel másfél millió euróból, ami hatalmas ugrás az első film negyvenmilliós költségvetéséhez képest. A forgatást várhatóan 2009 májusára fejeznék be, és szeptemberben be is mutatnák a filmet.

A forgatókönyvet a rendezőnő az olasz Andrea Robertivel együtt írja, ahogy a korábbi filmét is. A történet középpontjában egy testes ápolónő áll, aki érzéketlenné válik a körülötte lévő betegségekre és a halálra, ezért elindul a gyerekkori barátnőjét felkutatni. A filmet főként Budapesten forgatják, de több vidéki városban is dolgoznak majd, ahol a főhős gyerekkori társaival találkozik, mondta Pusztai Ferenc.

A rendezőnő jelenleg Olaszországban forgatókönyvet fejleszt, és nem értük el, de korábban a Film.hu-nak elmondta, hogy a 30-35 év körüli, testesebb főszereplőre egy év alatt sem sikerült ráakadni, ezért külföldön kell folytatni a keresést.