Támad a tinédzser Hannibal Lecter

2004.10.30. 10:55
A csillapítatlan étvágyú Dr. Lecter visszatér. A közeljövőben új könyv jelenik meg róla és a filmes jogok is elkeltek.
A Random House könyvkiadó bejelentése szerint 2005 őszére várható Thomas Harris legújabb Lecter-könyve, a Behind the Mask (A maszk mögött) - jelentette az E! Online. Richard Cable, a kiadó ügyvezető igazgatója azt is elárulta, hogy a regény valójában Lecter doktor előéletét mutatja majd be.

"Olvasók és moziba járók milliói tűnődhettek azon, miként válhatott Dr. Lecterből az az ördögi figura, akit ismerünk.

Hopkins
Dr. Hannibal Lecter

Ez a regény megadja a választ" - ígérte Cable.

A könyv megfilmesítési jogaira már lecsapott Dino DeLaurentiis, aki a Hannibal és A vörös sárkány producere is volt. Hírek szerint DeLaurentiis a Behind the Mask alapján dolgozik a legújabb Hannibal Lecter - filmen, amelyet eddig csak A Lecter-variációk néven emlegettek és amely szintén nem a nyájas emberevő jövőjét, hanem múltját helyezi középpontba.

Fine Young Cannibal

Májusban az Ain't It Cool News lehozta egyik olvasójuk kapcsolódó sztoriját. Az olvasó elmondása szerint, miközben a legendás producer egy brentwoodi könyvesboltban dedikált, elárulta rajongóinak, hogy a következő Lecter-film "azt mutatja be, hogyan lett Hannibalból szörnyeteg, tizennégytől tizenkilenc éves koráig."

Bár DeLaurentiis azt is elmondta, hogy kedvenc színésze Anthony Hopkins, a tinédzser-sztori miatt a hatvanhat éves walesi színész valószínűleg kevesebb szerepet kap a készülő filmben.

Hopkins 1991-ben nyerte el a Legjobb színésznek járó Oscart első Lecter-filmjéért, A bárányok hallgatnakért. Tíz évvel később újra eljátszotta a rettegett doktor szerepét a Hannibalban, aztán A vörös sárkányban.

Foster, Hopkins
A bárányok hallgatnak, 1991

Az 1986-os Manhunterrel együtt, ami Harris Vörös sárkány regényének első filmváltozata volt, az eddig elkészült négy Hannibal Lecter - film összesen 400 millió dolláros bevételt hozott. Harris könyveinek kronológiája eltér az "újkori" Lecter-filmek sorrendjétől; A vörös sárkány volt eredetileg az első Lecter-regény 1981-ben, amit 1988-ban követett A bárányok hallgatnak, majd 1999-ben a Hannibal.

A Hannibal olyan véresre sikeredett, hogy Jodie Foster, az öt Oscarral jutalmazott A bárányok hallgatnak Starling ügynöke nem vállalta a folytatást. Helyét Julianne Moore vette át, aki azonos néven, Clarice Starling ügynökként szerepelt a folytatásban. A vörös sárkányból már teljes egészében hiányzott Starling, a nyomozó szerepét Edward Norton játszotta, a Fogtündér fantázianevű sorozatgyilkos megformálását pedig Ralph Fiennes vállalta el.