Lindsay Lohan lehomofóbozta Sarah Palint

2008.09.16. 11:44
Beszállt a Sarah Palin republikánus alelnökjelölt megjelenését követő vitába a huszonkét éves Lindsay Lohan is, akit a tavaly megbukott filmje óta leszbikus kapcsolata miatt tart napirenden a bulvársajtó.

"Nem hiszem el, hogy egy olyan nő akar az Egyesült Államok második számú embere lenni, aki négy éve még tévébemondói karrierre vágyott, és valószínűleg ennél többhöz nem is ért" - támadta Sarah Palin republikánus alelnökjelöltet Lindsay Lohan, akit az a hír bosszantott fel, hogy a templom, ahová Palin is hat évig járt, konferenciát rendezett a melegek "megtérítéséről".

"A nők sokat küzdöttek azért, hogy maguk rendelkezzenek a saját testükkel, és ijesztő azt látni, hogy valaki ezt 2008-ban megtagadja" - folytatta Lohan. Korábban már Pamela Anderson is beszólt Palinnak, Matt Damon meg azt nyilatkozta, hogy Palin alelnöksége olyan lenne, mint egy rossz Disney-film.

A színésznő, aki már vállalja, hogy együtt él Samantha Ronson DJ-vel, a myspace-es blogján szűklátókörű, médiafüggő homofóbnak nevezte Palint. Lohan barátnője nemrég jelentette be, hogy év végére összeházasodnának.

Lohan és Ronson egy szeptemberi divatbemutatón

"Bűn melegnek lenni?" - kérdezte még felháborodottan Lohan a melegtérítő konferencia hírére. Amerikában ugyanis több konzervatív, vallásos csoport ajánlja híveinek a szexuális orientációt megváltoztató terápiát. Orvosi és tudományos körökben viszont az az álláspont, hogy a kezelés káros. (A terápiás melegtáborokat különben a South Park is kiparodizálta a Cartman Sucks című epizódban, és a 99-es Mentsd meg a pom-pomlányt! című vígjáték is ezzel próbálkozott.)