Kristanna Loken a káposztás cvekedlit szereti

2007.06.30. 01:27
Este fél kilenckor a szállodájában értük el a Magyarországon forgató Kristanna Lokent. A sztár még mindig szívesen forgat Uwe Boll-lal, bár most épp nem vele dolgozik.

Nem zavart, hogy nem veled kezdték el forgatni a Painkiller Jane-t?, tettük fel az első kérdést a Terminátort többször legyőző T-X-ként befutott filmesnek, aki eddig a Balatonnál és a "sérültekházában", vagyis az Országos Pszichiátriai és Neurológia Intézetben kergette a mutánsokat.

"Nem, a pilotban még egy másik lány szerepelt, de nagyon kicserélődött a produkció és sokkal magasabb szinten kezdtünk el dolgozni. Sorozatot készíteni nagyon más, évekig dolgozhatok a szerepen, árnyalhatom a karakterem jellemét, míg egy mozifilmben két órám van megmutatni az egész történetet, a karakter jellemének változásait."


A befejező részek itt készülnek

Magyarországon csak letölteni lehet a sorozatot, így nálunk a szélesebb közönség nem ismeri a Painkiller Jane-t. Beavatnál minket?, kérdeztük. "A Painkiller Jane üldözi a Földön élő neurókat, akik emberszerű mutánsok. Jane Vascónak különleges képessége, hogy nagyon gyorsan fel tud épülni mindenféle sérülésből." És mennyire vagy elégedett ezzel a szereppel? "A sorozatnak időközben a co-executive produceri munkálatait is végzem, így sokkal több munkám van a produkcióban" - válaszolta.

És mi érdekel jobban: a producerkedés vagy a színészet? "Egy szenvedélyem van, az a színészet. Kiskorom óta színész szeretnék lenni, hosszú évek óta csak az a célom, hogy minél profibb legyek. Jó lenne érzelmeket gerjeszteni az emberekben" - lelkesedett be, bár eddig díjak közül csak Arany Málnára jelölték.

"A Terminátor 3 igazi áttörés volt a számomra, egy olyan lehetőség, amire az ember egész életében vár" - mondta a 2003-as indulásáról a színésznő, aki akkor 24 éves volt. - A forgatás nagyon sok tapasztalatot és kihívást hozott számomra, és az jól esett, hogy sokan látták és szerették is." Az Andy Vajna produkciójában készült 200 millió dolláros filmben Loken T-X szerepét a 180 centiméteres magassága miatt kapta.


T-X

Loken nem tanult: Uwe Boll megint

"Egy nagyon jó akciófilmet készítettünk In the Name of the King címmel, amit Amerikában novemberben mutatnak be, de világforgalmazásra is sor kerül" - hozza elő az új színészi megmérettetését. A filmet Uwe Boll jegyzi, aki megint egy akciófantasyvel próbálkozik. A hatvanmillió dollár költségvetésű film főszerepét Jason Statham alakítja, mellette Burt Reynolds és Ray Liotta is feltűnik a stábban. Boll legdrágább filmje ez, ami megint egy videojátékon alapul. A történetben a Farmer nevű főhős akarja kiszabadítani elrabolt feleségét, valamint bosszút szeretne állni fia haláláért.

"Uwe Boll egy nagyon vitatott rendező, akit sokat támadnak. Az biztos, mi nagyon szerettük a filmet készíteni, és minket meglepett, hogy ennyire rossz visszhangja volt. Ennek ellenére jó tapasztalat volt." A termékeny rendező rajongóinak jelentjük, hogy elkészült a Bloodrayne 2, a Postal, a Csatornapatkányon utómunkáznak, míg a Far Cry-t most forgatják.

Végül megpóbáltuk Loken magánéletére terelni a szót. Sokat cikkeztek róla a bulvárlapok, amikor Pinkkel láttak csókolózni, később a Bloodrayne-beli társával, Michelle Rodriguezzel hozták össze. "Elég őszinte és nyitott vagyok, mégsem gondolom, hogy bárkinek bármi köze lenne ahhoz, hogy kit választok páromnak a magánéletedben" - érkezett a kimért válasz.


Pinkkel

Majd még elmondta, hogy napi nyolc órákat forgat Magyarországon, a kevés idejében városnézéseken vesz részt, és ismerkedik a magyar konyhával: "eddig a káposztaételek és az uborkasaláta ízlett nagyon, de ami a legjobb, hogy a magyar konyhában rengeteg íz van".