Filmet forgatnak Tom Wolfe drogos regényéből

2007.06.11. 15:41
A Paranoid Parkért Cannes-ban díjazott Gus Van Sant a Száll a kakukk fészkére című regény szerzőjéről, Ken Kesey-ről készít filmet, aki az LSD-t népszerűsítette egy pszichedelikus buszból.

Negyven évvel Tom Wolfe drogos regényének megjelenése után a Tarr Béla-rajongó Gus Van Sant megfilmesíti az Electric Kool-Aid Acid Test-et, írja a Variety.

A Kool-Aid című regény írója, Tom Wolfe beutazta Amerikát Ken Kesey társaságában, a Száll a kakukk fészkére szerzőjével. A két író egy pszichedelikusan kifestett buszban, az önmagát Merry Prankstersnek nevező csapattal utazott, ami az út egyik legfontosabb feladatának tartotta, hogy meggyőzzék az embereket az LSD pozitív hatásairól.


Gus Van Sant

A film központi figurája Ken Kesey lesz, és a történet nem fejeződik be az utazás végével, hanem az azt követő eseményeket is feldolgozza. Kesey a Száll a kakukk fészkére című regénnyel lett híres, amiből Milos Forman készített 1975-ben később több Oscar-díjjal jutalmazott filmet.

1967-ben jelent meg Wolfe könyve, aminek megfilmesítési jogait Alfred Roven vásárolta meg, aki már többször próbált megegyezni filmkészítőkkel, eredménytelenül. 2001-es halála után fiai örökölték a jogokat, és nekik sikerült eladniuk.

A cannes-i filmfesztiválon a Paranoid Park című filmjéért díjazott Gus Van Sant 1993-as filmjében szerepelt már Ken Kesey, míg a 2002-es Gerryt a szerzőnek dedikálta a rendező.