Lynch egy tehénnel állt ki a sarokra

2006.11.14. 11:15
David Lynch maga vette kézbe legújabb filmje, az Indland Empire promócióját. A rendező egy pórázra kötött tehén társaságában ült ki Hollywoodban egy forgalmas utcasarokra, írta a Defamer blog.
David Linch tehenes jelenete mellett a performansz másik eleme egy nagyméretű poszter volt, rajta Laura Dernnel, a film főszereplőjével, és egy felirattal, ami Lynch filmjeihez hasonlóan nehezen értelmezhető: "Nincsen sajt az Inland Empire (Belső birodalom) nélkül."

Az eseményt két amerikai járókelő kamerára vette, a videón látható, hogy a kereken hatvan éves rendező kedélyes üdvözléssel fogadja a köréje gyűlteket. "Ha 2006 legjobb női alakítását akarják látni, nézzék meg az Inland Empire-t Laura Dernnel" - mondja aztán Lynch. A rendező még elsorolta, hogy új filmjének egy bajba került nő áll a középpontjában, és azt is leszögezte, hogy a "sajt tejből készül."

Sajt, tej, Laura

Az Inland Empire egy házas színésznőről szól, és a bonyodalmak ott kezdődnek, amikor a valóság és a színésznő főszereplésével forgatott film szálai összekeverednek. A filmbéli filmrendzőt Jeremy Irons játssza, de feltűnik benne Nastassja Kinski, Julia Ormond, Naomi Watts és egy beszélő nyúl is. Lynch újabb szürreális alkotását december 6-án mutatják be az amerikai mozik.