Olivér
5 °C
8 °C

Az Elemi ösztön 2 viszi a Málnákat

2007.01.22. 20:33
Az Elemi ösztön második része és a Wayans fivérek által jegyzett bugyuta vígjáték, a Kiscsávó vívta ki magának a legtöbb jelölést a legrosszabb filmeket és szereplőket büntető Arany Málna-díj idei nomináltjai közül.

Az ellen-Oscarként számon tartott Arany Málna (Razzie Awards) jelölőbizottsága ezúttal sem volt kíméletes a filmipar nagyjaival: kilencvenes évek elején készített Elemi ösztön 2006-os folytatása összesen hét jelölést zsebelt be, köztük a legrosszabb film, legrosszabb színésznő (Sharon Stone), legrosszabb férfi mellékszereplő (David Thewlis) és a legrosszabb rendező (Michael Caton-Jones) kategóriában. Kikaptak a Wayans fivérek is, akiket szintén hét jelöléssel büntettek.


Sharon Stone
Az idei év jelöltjei között is vannak hollywoodi nagyhalak, az egyébként Oscar-díjas Nicolas Cage ezúttal egy málnával gazdagodhat, persze csak akkor, ha végül ő kapja a "kitüntetést" a The Wicker Man című filmben nyújtott alakításáért. Az áldozatok között szerepel a szintén Oscar-tulajdonos Ron Howard is, akit a Da Vinci-kód megfilmesítéséért ért utol a bizottság haragja. Ami a Howard famíliát illeti, az apa mellett a legközelebb a Pókember harmadik részében feltűnő lánya, Bryce Dallas-Howard is gazdagabb lehet közvetve egy Málna-díjjal, mert az ő nevével fémjelzett Lány a vízből a legrosszabb film és rendező (M. Night Shyamalan) kategóriájában szerepel.

Sharon Stone (aki a Scorsese által rendezett Casinóért korábban Oscarra is jelöltek) ezúttal nem került túl illusztris társaságba: vetélytársai a hollywoodi pratilány, Lindsay Lohan (Ilyen a formám), Kristina Locken (Bloodrayne), Jessica Simpson, és a Duff nővérek, Hilary és Haylie lesznek. Ugyanezen kategória férfi jelöltjei között Cage mellett Tim Allen, és a többszörös Málna-visszaeső, Rob Schneider szerepelnek, na és persze a már említett Marlon és Shawn Wayans.

A legrosszabb női mellékszereplő kategória jelöltjei közül érdemes megemlíteni Kate Bosworth nevét (Superman visszatér), a Baywatch egykori kebelcsodáját, Carmen Electrát, és a magyar nézők számára a leginkább a Lost című sorozatból ismert Michelle Rodriguezt. A férfiaknál Málnás lehet a negyed évszázada a Gandhiért még Oscarral kitüntetett Ben Kingsley, a nagy nevettető, Danny DeVito, és a fénykorán már túl lévő Martin Short.

Az Arany Málna-díjat az Oscar-gála előestéjén adják át, 27. alkalommal. A díjat John Wilson alapította 1980-ban, azzal a céllal, hogy megfricskázza a filmipar legrosszabbjait. Díjazzák a legrosszabb alakításokat, mellékszereplőket, forgatókönyveket, dalszövegeket, rendezőket, és természetesen a filmeket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?