Nem kerül mozikba a Márai-film

2006.01.13. 16:52
A Magyar Filmszemlén versenyfilmjét A gyertyák csonkig égnek Márai-adaptációt nem mutatják be a mozik, tájékoztatta az Indexet Albert Györgyi, a film sajtóreferense.
A 37. Magyar Filmszemlén február 3-án mutatják be A gyertyák csonkig égnek című filmet, Márai Sándor azonos című regénye, illetve az abból adaptált, a Pesti Magyar Színházban három éven át játszott előadásának alapján.

#alt#
Klikk a képre!
A gyártó O.K.line viszont a filmszemlét követően nem forgalmazza a filmet. Helyette megyeszékhelyek kulturális intézményeiben vetítik, és középiskolákba juttatnak el egy-egy ingyenes példányt, tájékoztatta az Indexet a sajtóreferens.

A moziforgalmazás elkerülésének fő okát a film honlapján található Így készült című előzetesben mondja ki az egyik főszereplő Avar István: "Ez inkább tévéfilm".

"Márai a mai klipes filmvilágban még mindig népszerű, mert most éppen az a fontos, ha valaki ilyen csendes, nyugalmas világot tud teremteni" - mondta a film elkészüléséről a film és a színdarab rendezője Iglódi István.

Nyáron, döntően a nádasdladányi Kastélyban forgatott a stáb. A másik főszerepet Agárdy Gábor játszotta. További szerepekben Csernus Mariann, Mihályi Pál és az ez alkalommal debütáló Tompos Kátya. A film operatőre Szalai András, forgatókönyvírója Pozsgay Zsolt. Producere az ismert televíziós gyártó Sipos József.