Hugh Grantnek megint összejött

2007.01.09. 12:05
Már most promotálják a Hugh Grant és Drew Barrymore-páros Valentin napon mozikba kerülő filmjét. Hol egy pótforgatásról kikerülő werkfotóval, hol egy előzetessel, és legújabban egy Golden Globe-díjkiosztással. Ami ezekből kiderül: a régi idők popgiccsét kifigurázó randifilmben a brit színész tutira megdugja Drew Barrymore-t.
Január 15-én a Zene és szöveg két főszereplője, Hugh Grant és Drew Barrymore adja át a 64. Golden Globe-díjátadón a hatvankilenc éves, Bonnie és Clyde-dal befutott Warren Beattynek az életműdíjat. Ezzel Beatty helyett inkább Hugh Grant és Drew Barrymore nyolcvanas évek popslágereit kifigurázó randifilmjére tolódik a hangsúly, amit Valentin nap környékén mutatnak be világszerte (Amerikában február 14-én, Magyarországon később, február 22-én).

Hugh Grant legújabb dobásában feszes naciban pózoló kiégett popsztárt alakít. A brit színész a Négy esküvő, egy temetés óta beleragadt a romantikus szerepekbe: 1999-ben a Sztárom a párom című romantikus vígjáték következett, majd a Bridget Jones naplójának két filmes epizódjában koptatta az arcát a jóképű szexisten, Daniel Cleaver szerepében.

Egy valamit megígérhetünk az új filmmel kapcsolatban, és ez az előzetesből is kiderül: Hugh Grantnek megint összejön. Állítottuk már ezt karácsonykor is a Hugh Grant karácsonykor mindenkit megdug című comment: comos bejegyzésben, amikor a partnerek közül Julia Robertset, és Andie MacDowellt soroltuk fel, sőt még ki is felejtettük Sandra Bullockot, aki szintén megvolt az ünnepek alatt a brit színésznek (a Két hét múlva örökkében). Most Drew Barrymore-ral kerül helyzetbe.

Pop!

A Beépített szépség két részét jegyző Marc Lawrence rendezésében készülő filmben egyébként Hugh Grant a nyolcvanas évekbeli Pop! zenekar volt énekese. Alex Fletcher - aki Simon Le Bonra hasonlít -, 2007-ben kap egy utolsó esélyt: egy tinisztárnak kell pár napon belül slágerképes dalt szereznie, a zeneírásból viszont már rég kiesett. A segítség váratlan helyről érkezik, kiderül, a Drew Barrymore által játszott bejárónőjének ösztönös tehetsége van a romantikus dalszerzéshez és a csábításhoz.

Grant és Barrymore, Bonnie és Clyde

A film története önmagában egy romantikus számért kiált, ennek megfelelően a VH1 a filmet gyártó Warnerrel közösen dalszerző versenyt indított. A Your Music, Your Lyrics szlogennel futtatott tehetségkutatón a film amerikai bemutatója, Valentin-nap előtt egy héttel hirdetnek eredményt.

A Zene és szöveget nyáron forgaták New Yorkban, de egy fotós elkapta a két főszereplőt, amint a decemberi pótforgatáson grimaszokkal szórakoztatták egymást.