Brad Pitték hozták a kötelezőt

2007.06.11. 10:48
Lecsengőben a nyár három legnagyobb mozisikere, a Pókember, a Shrek és a Karib-tenger kalózai. A nézőket a héten jobban érdekelte, hogyan fosztja ki Al Pacinót George Clooney és rablóbandája.

Úgy tűnik, nem szerencsétlen szám George Clooney és Brad Pitt számára a tizenhárom, mert tolvajos filmjük, az Ocean's Thirteen az első helyen zárta a hétvégét 37,1 millió dolláros jegybevétellel. A film ezt 5600 vetítéssel érte el, de így is ez a rész indult a legrosszabbul a Steven Soderbergh rendezte trilógiából: az első rész 38,1 millió dollárral, míg a második 39,2 millió dollárral nyitotta a hétvégét.

A Warner Bros. filmje ezzel két hét után letaszította a Karib-tenger kalózai harmadik részét, ami az elmúlt napokban 21,3 millió dolláros jegybevételt ért el. Johnny Deppék ezzel együtt csak Észak-Amerikában 253,6 milliót dollárt produkáltak 17 nap alatt.

A harmadik helyen a 40 éves szüzet jegyző Judd Apatow rendezte romantikus vígjáték, a Knocked Up végzett 20 millió dollárral, ezzel összesen már 66,2 milliót hozott a 33 millióból készített film.

A Táncoló talpak után megint szórakoztató pingvinekkel próbálják moziba csalogatni a nézőket: most szörföznek a Madagaszkárból ismert gengszterpingvinek a Surf's Upban. A 18 millió dolláros jegybevétel egyébként a felét sem éri el a hasonló témában készült Táncoló talpak első hétvégi bevételének (41,5 millió dollár).

A négy hét alatt 282 millió dolláros bevételt hozó Harmadik Shrek ezen a héten 15,8 millióval az ötödik lett.

Sok a horror?

A várakozásokkal szemben rosszul teljesített Eli Roth filmje, amiben második alkalommal vezeti el a nézőt egy szlovákiai motelbe. Az első rész nyitó hétvégén elért 19,6 milliós dolláros bevételétől nagyon elmarad a mostani 8,7 millió.

"Mindenki vesz egy kis levegőt" - magyarázta a mérsékelt érdeklődést Mike Burns, a Lionsgate egyik főnöke a Motel 2 gyenge szerepléséről. Roth filmje a Fűrész 3, a Grindhouse és a 28 héttel később után került a mozikba, ráadásul három blockbuster is fut még.