Szöulban is fődíjas lett a Nyócker!

2005.08.21. 14:32
A Nyócker! magyar animációs film ismét nagydíjat nyert, ezúttal az idei Szöuli Nemzetközi Animációsfilm-fesztivál (SICAF) játékfilmes kategóriájában, jelentették be a fesztivál honlapján. Gauder Áron rendező napokkal később egy barátjától értesült a hírről.
Az egyik legjelentősebb animációs nemzetközi fesztivál, a szöuli mustra játékfilmes nagydíját augusztus 16-án ítélték a Nyócker!-nek. Gauder Áron rendező és Novák Erik producer vegyes animációs technikával készült filmje négy másik egészestés animációs filmmel versenyzett: egy orosz, egy brit, egy japán és egy dél-koreai alkotással.

"Szombaton értesültem csak róla, akkor hívtak fel telefonon a hírrel" - nyilatkozta Gauder Áron, a Nyócker! rendezője. "A fesztiválra, Dél-Koreába nem tudtunk elutazni, túl drága az út. A film külföldi forgalmazója, Liszka Tamás pedig Észtországban van" - magyarázta, hogy fordulhatott elő az, hogy nem is tudtak a a józsefvárosi South Park újabb nemzetközi győzelméről.

Csáki László Darazsak, ludak, körtefa című, az amerikai szesztilalom idején játszódó ötpercese is szerepelt a dél-koreai szemle versenyen kívüli szekciójában.

Idén júniusban az Annecy Animációs Filmesztiválon is a Nyócker!-t választották meg a legjobb egészestés játékfilmnek, vagyis Európa legjobb animációs filmjének.