Nem lett Bond-lány, de most Kínában karatézik

2006.06.20. 15:25
Egy hete költözött Sanghajba a James Bond castingról ismertté vált Osvárt Andrea, hogy egy kínai-olasz koprodukciós akciófilmben, a Two Tigers-ben a főszereplő bérgyilkost alakítsa. A forgatás június 19-én kezdődött.
"Sandro Cecco rendezi a filmet, én vagyok Gilda, a főszereplő bérgyilkos, kínai partneremet Chen Daming alakítja, de van még a szereplőgárdában ausztrál és francia színész is" - kezdi az interjút a színésznő, akit éppen a stábbal közös hoteljében értük el, ahol már múlt szerda óta tartózkodnak.


Osvárt Andrea
"Most hétfőn kezdtük a forgatást, múlt héten egyből bejelentkeztem itt egy autóvezető tanfolyamra, hogy különbözeti vizsgát tegyek. Amúgy amióta itt vagyok, az időm a próbákkal telt el és azzal, hogy szőkére festettek - mondja, majd hozzáteszi: öt hétig forgatunk Kínában, aztán két hétig fogunk Olaszországban. Minden jelenetben benne vagyok, nehéz lesz." És hogy Kínában hol forgatnak? "Piacon, városközpontban, és lesznek belső és utcajelenetek is vegyesen."

Milyenek eddig a sanghaji tapasztalatai? "Minden fura, egyfolytában fotózok, mindenki nagyon kedves, sosem tudom éppen mit eszem - sorolja. - Nagy a levegőszennyezés, a város felett szmogfelhő, ami este is világos marad. Beállt a monszun, úgyhogy nagyon csapadékos most."

És a film? "Végre egy dögös csajt alakíthatok. Karatézni is megtanultam, de a nehezebb jeleneteket dublőr végzi majd helyettem. A dublőr egyébként majdnem egy magyar lány lett, akit véletlenül találtak itt, de végül egy francia lány lesz." Hogy mennyi ideig tanult karatézni? "Itt kezdtem el mert csak a konkrét koreográfiát tanítják be pár jelenethez, de magamtól is menni fogok majd az edzőhöz, ha lesz időm." És lőni is fog? "Igen, pisztollyal és puskával is, mert bérgyilkost játszom."

Kínaiul csak pár szót tud: "csak a számokat, hogy yī, èr, meg olyasmiket, hogy xiè xie vagyis köszönöm, huān yíng vagyis szia, de majd a filmben is kínaiul tanulok."

És a jövőben? "Három filmem vár bemutatásra, mind ősszel vagy utána. Egyelőre ezután pihenni szeretnék" - mondta, majd hozzátette, hogy ha végez a filmmel és a pihenéssel, esetleg a a ViaSat3 Topmodell leszek műsorának vezetését is elvállalná, hiszen az ő neve is szóba került.