Bréking: Pákót kivágták a bulvárfilmből

2007.12.13. 15:16
Fekete Pákó nem lesz mozisztár, írja a stop.hu. Gerencsér Tamást kérdeztük ezalkalomból a bulvárfilmjéről, ami csúszik, de készül. Meglepetésünkre azt mondta, a szemlés szereplést is ajánlotta a produkciónak a film forgalmazója, a Budapestfilm.
Gerencsér Tamás és Anettka

"Most olvastuk a bréking hírt, hogy kivágtátok Pákót a filmből" - hívtuk fel a Holnap történt-bulvárfilm rendezőjét, aki eddig szakmai múltja szerint Kiszel Tünde állítólagos exének volt az állítólagos exe. A beszélgetés a továbbiakban:

- Nem most kellett volna bemutatnotok a filmet?

- A tavaszi tervek szerint igen, év végén került volna moziba, de ez eltolódott, mikor bekerültek olyan új szereplők, mint Győzike, Rák Kati. Most meg Pákó miatt csúszunk februárra.

- Azt is írják, hogy beperelik a producerek Pákót, hogy feltartotta a forgatást, miután Pákó be akarta perelni a produkciót. Milyen veszteségek lehetnek egy ilyen filmnél?

- A produkció pereli be, mert két jelenetet újra kellett forgatni, ez 300 000 forintos veszteség, plusz Csala Zsuzsa idejéből a veszteség, plusz Ihos József, Terry Black idejéből, akiknek mind újra el kellett jönnie. Két hetes csúszásba kerültünk emiatt, így az ünnepek között fogjuk utószinkronizálni a film 70 százalékát. A kérdés, hogy a szereplők meg a színészek mennyi idő alatt tudják ezt megcsinálni. Szerintem egy hónap alatt.

"Kivágták Pákót a filmből" (stop.hu):

"Fekete Pákó nem lesz mozisztár. Gerencsér Tamás a Holnap történt című első bulvárfilm rendezője megelégelte a Pákóval folyó huzavonát és úgy döntött, hogy az összes vele készült jelenetet kivágja a filmjéből - írja a stop.hu a starra hivatkozva. Pákónak az volt a problémája, hogy bár aláírta a szerződést, mégsem hajlandó ingyen eljátszani jeleneteit úgy, mint a többiek. Kikötötte: vagy kifizetik neki a milliókat a filmért, vagy nem szerepel az alkotásban. A rendező azóta megtalálta a didikirály helyére a megfelelő szereplőt Böröczky József humorista személyében, és már a jeleneteket is leforgatták. A film producerei Közben Pákót akarják beperelni, hogy a forgatást hátráltatta."

- Csala Zsuzsa fiatal szeretőjének szerepére miért a hatvanas humoristát, Böröczky Józsefet választottátok?

- Nem Pákót helyettesíti, hanem átírtuk a forgatókönyvet, szállodatulajdonos lesz. Ő Bill Clintont szokta parodizálni, erre a figurára utalunk, a filmben is Billnek hívják.

- Azt mondtad Anettka barátaiból áll a stáb. Anettkának már csak ez az egy barátja volt, aki eddig nem szerepelt?

- Azért ezt nem mondanám, de tényleg ő is Anettkának jutott eszébe. Mondtam neki, hogy olyan kellene, aki nem hasonlít Pákóra, de jó lenne. Budapest tévén volt közös műsoruk, meg egy csoportba osztottak minket a McDonalds’-ban, amikor jótékonysági akcióból mi szolgáltunk ki.

- Mi van ha egy színésszel dolgoztok egy pultnál?

- Nem hiszem, hogy elvállalta volna, mert a szakma nem szeret bulvárszereplőkkel szerepelni. Mondjuk Csala Zsuzsán kívül Maros Gábor, Rák Kati így is elvállalták. Rák Katit piszkálják is ezért rendesen, a kollégiának szúrja a szemét. Mesélte, hogy megvetik őket, hogy ilyen mélyre süllyedtek. Persze ők nem így gondolják, és remélem a végeredményből kiderül, hogy nincs is így.

- Kimaradt valaki a stábból azért, mert nem merted felkérni?

- Mi mindenkit felkértünk, akit akartunk. Persze rengeteg visszautasítást kaptunk. A házvezetőnő szerepére például Pogány Juditot akartuk, de a Napi Ász megírta, és a színésznő emiatt nagyon kiakadt, hisz még nem is válaszolt a felvetésre, és amikor válaszolt, így már egyértelmű nem volt.

- Akkor honnan tudta ezt a Napi Ász a döntés előtt?

- Én mondtam el nekik.

- Előre kitervelten bunyóztatok a tv2 reggeli műsorában Pákóval?

- Nem, nem is terveztük, az öltözőben találkoztunk, ott jött rá, hogy nem a producerrel fog beszélni, hanem velem. Mondtam, hogy veszekedhetünk persze, az jó lesz a filmnek, de a verekedésnél már nem találtam jónak ezt az egészet. Pláne mikor másnap a nője bement és élő adásban buzizott. Ez lett a büntetése, hogy nem kell Győzikével, Anettkával szerepelnie egy filmben.

- Hol mutatjátok be? A szemlén?

- Terveztük, jelentkeztünk is, a forgalmazónk a Budapestfilm szólt a marketingügynökségünkön keresztül, hogy lehet jelentkezni nyitófilmnek, de aztán amikor hallottuk, hogy elmarad az egész nyitófilm, akkor lemondtunk a szemlés szereplésről. Meg le kellett volna adni a filmnek legalább az ötven százalékát, és utószinkron nélkül az nem lett volna olyan ütős, ráadásul féltem, hogy valahogy így kiszivárogna a nyersanyag. Végül nem jelentkeztünk. De jövőre fogunk.

Update: A Budapestfilm forgalmazási részlegének vezetője, Csurdi Gábor az interjú után elmondta, két hónapja valóban megkereste őket a produkció ügynöksége, megnéztek egy négyperces promóanyagot, de mivel telített a Budapestfilm megjelenési terve, nem tettek rá ajánlatot, a szemlés javaslat pedig részükről nem hangzott el.