Pálfit a török riviérán díjazták

2006.09.25. 11:55
Pálfi György Taxidermia című filmje nyerte el az antalyai nemzetközi filmfesztivál legjobb rendezőjének járó díját szombat este, adta hírül a Filmunió.

A török nemzeti filmfesztivállal párhuzamosan megrendezett Eurasia nemzetközi játékfilmversenyre mindössze tíz alkotás kapott meghívást, és két díjért folyt a verseny.

A legjobb rendezőnek járó trófeát a Pálfi György helyett a Taxidermia producere Váradi Gábor, és két főszereplője, Czene Csaba és Trócsányi Gergő vette át a szombat este megrendezett díjátadón. A Taxidermiát a Cannes-i világpremier óta jelentős filmfesztiválok mutatták be világszerte: Brüsszelben a legjobb film, Kolozsváron pedig a legjobb rendező díját nyerte el. Augusztus 23-i francia mozibemutatója a francia sajtó is lelkesedéssel fogadta a filmet.

A zsűriben a filmművészet és a nemzetközi filmipar személyiségei vettek részt, többek között Wieland Speck, a Berlinale Panoráma programjának igazgatója, valamint Beki Probst, a berlini filmvásár direktora, Samira Makhmalbaf iráni filmrendező és Padraic Delaney, Ken Loach legutóbbi Cannes-i fődíjas alkotásának egyik főszereplője.

A Taxidermiát november 9-én mutatják be a magyar mozik a Hungarotop forgalmazásában.