Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hollywood Prágába megy

2004.07.20. 11:31
Prága egyre felkapott hely lett mostanában filmes berkekben. A lakosok nem győzik majd kapkodni a fejüket, annyi hollywoodi filmes guru sertepertél majd arrafelé a közeljövőben. Bizonyára nem csak a remek és az amerikai pénztárcának olcsó sör az oka mindennek.
A Variety úgy tudja, hogy az újabb James Bond film executive producerei egyenesen ragaszkodnak hozzá, hogy ez a város legyen a forgatási helyszín és már tárgyalásokba is kezdtek a térség filmstúdióival és szolgáltató cégeivel. Ám a kérdés értelemszerűen csak akkor dőlhet el véglegesen, ha végre megszületik a forgatókönyv végső változata.

A Universal is tiszteletét teszi a cseh fővárosban, méghozzá szeptember és február között, ekkorra van ugyanis a Doom videójáték filmre adaptálása beütemezve. A 20th Century Fox nem engedi át a terepet teljes egészében a Universalnak, ugyanis októberben Brett Ratner (Vörös sárkány, Csúcsformában 1-2.) vezényletével és Sean Connery segítségével ők is partra szállnak, hogy Józsiás kánonját (Josiah's canon) filmre vigyék.

Prága Brian De Palma (Femme Fatale, A Mars-mentőakció, Mission:Impossible, Carlito útja) is erősen gondolkodóba esett, hogy az amúgy Los Angeles-ben játszódó, Hollywood egyik legrejtélyesebb gyilkosságának szálait felgöngyölítő Black Dahlia-t a sör fővárosában forgassa le. Amíg De Palma tanakodik, és a többiek startra készülődnek, addig Wayne Kramer rendező is már előjegyzett a helyszínre. Az alacsony költségvetésű, Paul Walker főszereplésével készülő New Jersey maffiafilm, a Running Scared jövő júniusban foglal Prágában átmeneti hont.

A helyszínt felderítő hollywoodi előörs már ott is van. Liev Schreiber direktori debütálását, az Everything Is Illuminated-et június közepén kezdte el forgatni a Barrandov Hostivar kulisszái között. Ebben a filmben Elijah Wood egy zsidó fiatalembert alakít, aki megszállottan szeretne annak az ukrán asszonynak a nyomára bukkanni, aki annak idején megmentette nagyapja életét. Roman Polanski (A zongorista, Keserű méz) is átvette a kulcsokat, az Oliver Twist július közepén költözött be a már emlegetett kulisszák közé.

Cinematrix