Prosztatája miatt perelik De Nirót

2007.05.25. 16:08
Csalás miatt jelentette fel egy biztosítótársaság Robert De Nirót a héten, miután a színész arra kérte a bíróságot, hogy ejtsék az egy évvel ezelőtt ellene indított kártérítési pert. A színészen 1,8 millió dollárt próbálnak behajtani, mert 2003-ban prosztatarákja miatt négy hónappal elhalasztották a Bújócska című film forgatását.

Robert De Nirót csalásért jelentette fel a Fireman's Fund nevű cég, ami a 2003-ban megkezdett Bújócska című filmet biztosította. A forgatást a 63 éves színész prosztatarákja miatt kellett hónapokra elhalasztani, és ez a cég 1,8 millió dollárjába került.

A héten De Niro azt kérte a bíróságtól, hogy utasítsa el az egy éve beadott kártérítési keresetet, a Fireman's Fund ekkor átváltott csalás vádjára.

Későn jött a diagnózis


A beadvány szerint De Niro 2003 október 13-án aláírt egy egészségügyi nyilatkozatot, amiben elhallgatta, hogy három nappal korábban prosztatavizsgálatot végeztek nála. A színész azzal védekezik, hogy a diagnózist csak október 15-én kapta meg, ezért nem hazudott, amikor pár nappal korábban aláírta, hogy sosem állapítottak meg nála prosztata-rendellenességet, és nem is kezelték ezzel a betegséggel. A biztosító azzal érvel, hogy a vizsgálat alapján de Niro már jelezhette volna a betegség gyanúját.

"Robert De Niro nem adott nekünk megfelelő tájékoztatást ahhoz, hogy a filmet biztosítsuk - olvasható a cég nyilatkozatában -, emiatt a forgatást négy hónappal el kellett halasztani, és ez a gyártónak jelentős többletköltséget okozott."

A Bújócska forgatását 2004-ben folytatták, miután de Niro teljesen felépült, és filmet egy évvel később mutatta be a 20th Century Fox. A thriller valamivel több mint 122 millió dollárt hozott világszerte.