Árpád
-2 °C
4 °C

Prosztatája miatt perelik De Nirót

2007.05.25. 16:08
Csalás miatt jelentette fel egy biztosítótársaság Robert De Nirót a héten, miután a színész arra kérte a bíróságot, hogy ejtsék az egy évvel ezelőtt ellene indított kártérítési pert. A színészen 1,8 millió dollárt próbálnak behajtani, mert 2003-ban prosztatarákja miatt négy hónappal elhalasztották a Bújócska című film forgatását.

Robert De Nirót csalásért jelentette fel a Fireman's Fund nevű cég, ami a 2003-ban megkezdett Bújócska című filmet biztosította. A forgatást a 63 éves színész prosztatarákja miatt kellett hónapokra elhalasztani, és ez a cég 1,8 millió dollárjába került.

A héten De Niro azt kérte a bíróságtól, hogy utasítsa el az egy éve beadott kártérítési keresetet, a Fireman's Fund ekkor átváltott csalás vádjára.

Későn jött a diagnózis


A beadvány szerint De Niro 2003 október 13-án aláírt egy egészségügyi nyilatkozatot, amiben elhallgatta, hogy három nappal korábban prosztatavizsgálatot végeztek nála. A színész azzal védekezik, hogy a diagnózist csak október 15-én kapta meg, ezért nem hazudott, amikor pár nappal korábban aláírta, hogy sosem állapítottak meg nála prosztata-rendellenességet, és nem is kezelték ezzel a betegséggel. A biztosító azzal érvel, hogy a vizsgálat alapján de Niro már jelezhette volna a betegség gyanúját.

"Robert De Niro nem adott nekünk megfelelő tájékoztatást ahhoz, hogy a filmet biztosítsuk - olvasható a cég nyilatkozatában -, emiatt a forgatást négy hónappal el kellett halasztani, és ez a gyártónak jelentős többletköltséget okozott."

A Bújócska forgatását 2004-ben folytatták, miután de Niro teljesen felépült, és filmet egy évvel később mutatta be a 20th Century Fox. A thriller valamivel több mint 122 millió dollárt hozott világszerte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?