Emőke
-4 °C
9 °C

Cameron Diaz félmeztelen és undok

2005.09.15. 01:34
Új filmmel jelentkezik a harminchárom éves színésznő: az Egy cipőben két olyan nővér története, akik semmiben sem hasonlítanak egymásra, kivéve a cipőméretüket. Maggie gyönyörű, de kiállhatatlan, Rose jófej, de a külsejével nem igazán kelti fel a férfiak figyelmét. Nézegessen exkluzív videókat az elviselhetetlen Diazról az Indexen!

Jennifer Weiner bestseller-író második sikerkönyvéből készült a film és Diaz mellett olyan sztárok szerepelnek benne, mint a legendás Shirley MacLaine és az ausztrál Toni Collette, aki tíz éve a Muriel esküvőjével tört be Amerikába.

A vígjáték rendezője az a Curtis Hanson, aki a Szigorúan bizalmast és Eminem filmjét, a 8 mérföldet is jegyzi, a forgatókönyvíró Susannah Grant, aki legutóbb az Oscar-díjas Erin Brockovichon dolgozott.

Egy cipőben
Egy cipőben:
Collette, MacLaine, Diaz

A sztoriban a könnyed, gátlástalan Maggie Feller (Diaz) élvezi, hogy bárkit az ujja köré csavarhat; egyetlen célja az, hogy jól érezze magát. Rose, a nővére (Toni Collette), józan, rendezett életet él, sikeres ügyvéd, aki rosszallóan figyeli húga kicsapongásait.

Amikor a két testvér megpróbál együtt élni, Maggie túlfeszíti a húrt és elcsábítja azt a férfit, aki Rose-nak tetszik éppen. A botrány után Maggie-nek nincs hová mennie, egyetlen választása marad: elindul, hogy megkeresse a nagyanyjukat, Ellát (Shirley MacLaine), akivel eddig soha nem találkozott.

A forgatást a Fox 2000 gyártásában már 2004 januárjában megkezdték, az amerikai bemutató időpontját először idén áprilisra, végül október elejére tették, sokak szerint a 2006-os Oscar-gála közelsége miatt. Shirley MacLaine május elején az Entertainment Weekly-nek ki is jelentette, hogy érdemesnek tartja a filmet az Amerikai Filmakadémia elismerésére: "ez az, ez egy Oscar-gyanús darab" - nyilatkozta a lapnak.

Cipők és combok

Bár még messze a világpremier, most jó előre letöltheti az Indexről a film négy rövid jelenetét.

Az elsőben Diaz részegen ücsörög nővére kocsijában, aki egy vad buliból mentette ki éppen. Rose idegesen méregeti Maggie-t, akinek olyan rövid a szoknyája, hogy akár bugyiban is lehetne - "még ruha sincs rajta" - morogja Rose. Maggie minden áron fel akarja idegesíteni a nővérét, és a frizuráját kezdi ki: "mi ez? 1994-et írunk?"

A második videóban Rose azt próbálja elmagyarázni Maggie-nek, miért vásárol annyi cipőt. "A ruhák nem állnak jól, a kajától csak még dagadtabb leszek, úgyhogy maradnak a cipők. A cipők mindig passzolnak" - mondja keserűen.

A harmadik részlet az a jelenet, amikor Ella rajtakapja az unokáját, Maggie-t, amint az éppen pénzért kutatja fel a szobáját. Ha pénzt nem is, de kap egy ötletet: dolgozzon abban az idősek otthonában, ahol Ella is él és így szedjen össze valamennyit, amiből aztán elutazhat New Yorkba, álmai városába.

Rose is útrakel közben és ő is felkutatja ismeretlen nagyanyjukat. Annál nagyobb a megrökönyödése, amikor saját húga nyit neki ajtót. "Te meg mit keresel itt?" "Itt lakom" - felel Maggie. "Igen? Egy öregek otthonában?" "Nem. Ez egy pihenőhely, az aktív idősek közösségének pihenőhelye" - javítja ki a mogyoróvajat nassoló Maggie a dühös Rose-t.

Az Egy cipőben november 3-ától megy a magyar mozikban.