Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pókember új ellenfele a kedvenc

2006.07.24. 11:57
A rendező és a színészek jelenlétében láthatott részleteket a 2007 májusára beharangozott Pókember filmből ötezer képregényfanatikus a San Diego-i Comic Con-on, jelenti az AP. A tesztvetítés utáni reakciókkal a rendező, Sam Raimi, elégedett volt. Venom volt a kedvenc.

"Lesznek elvarrt szálak a harmadik film végén, de a történetet nyitva hagyjuk. Ha akadnak még sztorik, amiket érdemes elmesélni, akkor azokat filmre visszük" - válaszolta kitérően a közönség kérdéseire Tobey Maguire, Peter Parker megszemélyesítője a folytatásról. A harmadik részben a felállás egy szerelmi háromszög, és a szokványos hollywoodi befejezésben Pókembernek, aki a film felében fekete énjével hadakozik, az eredeti történettel ellentétben most sem hal meg egy barátnője sem.


Venom
"A szuperhősök nagyszerűek, de a legjobb az, ha van egy sötét oldaluk" - jegyezte meg az egyik rajongó utalva arra, hogy a fekete Pókember mellett a bemutatott filmrész­letekben megjelent Homokember, akit a Kerülőutakért Oscarra jelölt Thomas Haden Church játszik, és Venom is, Peter Parker riválisa.

Homokember vs. Venom

Bár a homokot szóró Homokember a kalapácsával rommá veri Pókembert, aki az utolsó ütésnél kirepül a képből, mégis Venom tetszett a tesztvetítésen legjobban a nézőknek. "Az egész világot boldoggá teszi Raimi, hogy bevette a harmadik részbe" - idézi az AP az egyik rajongót. A filmrészletben Venom nyitójelenete a következő: bemegy egy templomba, keresztet vet, majd Istentől kér segítséget: "Uram, Edward Brock vagyok, megaláztak, azért jöttem, hogy kérjek valamit. Öld meg Peter Parkert".

"Venom Peter Parker Doppelgengere, hasonlít Peterre, ugyanazokal a képességekkel rendelkezik, csak rossz családban nőtt fel" - mondta Topher Grace Eddie Brock, alias Venom megtestesítője.

"Harry Osborn lesz a filmben Pókember harmadik ellenfele, aki rendelkezik Pókember apja, az első részben elpusztított Zöld Manó néhány speciális képességével - árult el néhány további részletet a rendező, mindhárom Pókember-film rendezője, majd hozzátette - a filmekkel egy olyan hős történetét szeretném elmesélni, akire felnézhetnek a gyerekek."

A Pókember megalkotója

"Van egy rövid szerepem a filmben - nyilatkozta a nyolcvanhárom éves Stan Lee, a Pókember megalkotója, majd folytatta - ez a legjobb filmszerepem, és valószínűleg ez a film csúcspontja. Tudják, ami utána jön, már nem is érdekes."

Az idős képregényszerzőnek nem ez az első rövid filmszerepe, a Daredevil - A fenegyerekben is feltűnt, Ang Lee Hulk-jában biztonságiőrt játszott. A Pókember második részében szemetet takarított, de a Fantasztikus négyesben és az X-Men 3: Az ellenállás végében is szerepelt.