Marcell
19 °C
32 °C

Pókember új ellenfele a kedvenc

2006.07.24. 11:57
A rendező és a színészek jelenlétében láthatott részleteket a 2007 májusára beharangozott Pókember filmből ötezer képregényfanatikus a San Diego-i Comic Con-on, jelenti az AP. A tesztvetítés utáni reakciókkal a rendező, Sam Raimi, elégedett volt. Venom volt a kedvenc.

"Lesznek elvarrt szálak a harmadik film végén, de a történetet nyitva hagyjuk. Ha akadnak még sztorik, amiket érdemes elmesélni, akkor azokat filmre visszük" - válaszolta kitérően a közönség kérdéseire Tobey Maguire, Peter Parker megszemélyesítője a folytatásról. A harmadik részben a felállás egy szerelmi háromszög, és a szokványos hollywoodi befejezésben Pókembernek, aki a film felében fekete énjével hadakozik, az eredeti történettel ellentétben most sem hal meg egy barátnője sem.


Venom
"A szuperhősök nagyszerűek, de a legjobb az, ha van egy sötét oldaluk" - jegyezte meg az egyik rajongó utalva arra, hogy a fekete Pókember mellett a bemutatott filmrész­letekben megjelent Homokember, akit a Kerülőutakért Oscarra jelölt Thomas Haden Church játszik, és Venom is, Peter Parker riválisa.

Homokember vs. Venom

Bár a homokot szóró Homokember a kalapácsával rommá veri Pókembert, aki az utolsó ütésnél kirepül a képből, mégis Venom tetszett a tesztvetítésen legjobban a nézőknek. "Az egész világot boldoggá teszi Raimi, hogy bevette a harmadik részbe" - idézi az AP az egyik rajongót. A filmrészletben Venom nyitójelenete a következő: bemegy egy templomba, keresztet vet, majd Istentől kér segítséget: "Uram, Edward Brock vagyok, megaláztak, azért jöttem, hogy kérjek valamit. Öld meg Peter Parkert".

"Venom Peter Parker Doppelgengere, hasonlít Peterre, ugyanazokal a képességekkel rendelkezik, csak rossz családban nőtt fel" - mondta Topher Grace Eddie Brock, alias Venom megtestesítője.

"Harry Osborn lesz a filmben Pókember harmadik ellenfele, aki rendelkezik Pókember apja, az első részben elpusztított Zöld Manó néhány speciális képességével - árult el néhány további részletet a rendező, mindhárom Pókember-film rendezője, majd hozzátette - a filmekkel egy olyan hős történetét szeretném elmesélni, akire felnézhetnek a gyerekek."

A Pókember megalkotója

"Van egy rövid szerepem a filmben - nyilatkozta a nyolcvanhárom éves Stan Lee, a Pókember megalkotója, majd folytatta - ez a legjobb filmszerepem, és valószínűleg ez a film csúcspontja. Tudják, ami utána jön, már nem is érdekes."

Az idős képregényszerzőnek nem ez az első rövid filmszerepe, a Daredevil - A fenegyerekben is feltűnt, Ang Lee Hulk-jában biztonságiőrt játszott. A Pókember második részében szemetet takarított, de a Fantasztikus négyesben és az X-Men 3: Az ellenállás végében is szerepelt.