Melegbarátok bojkottálják a Sundance-et

2008.11.17. 10:54
Tízezer dollárral támogatta az azonos neműek házasságát betiltó népszavazást annak a mozihálózatnak a vezérigazgatója, ahol a Sundance legtöbb vetítését tartják. Ezért a melegházasság támogatói a fesztivál bojkottjára szólítanak fel.

A melegházasságot támogató aktivisták a liberális Sundance filmfesztivál bojkottjára szólítanak fel, írja az E!Online. Erre az adott okot, hogy annak a moziláncnak a vezérigazgatója, ahol a fesztivál legtöbb vetítését tartják, pénzzel támogatta a kaliforniai melegházasságot betiltó népszavazást. Alan Stock tízezer dollárral járult hozzá az ügyhöz.

A Sundance ennek ellenére nem szakítja meg az együttműködést a Cinemark hálózattal, ugyanis különben nincsen hová menniük. „Semmit sem tehetünk, tartozunk azzal a filmeseknek, hogy bemutatjuk a munkájukat” - nyilatkozta Brooks Addicott, a Sundance szővivője.

A mozilánc elhatárolódott az igazgatótól

A Cinemark közben megpróbál elhatárolódni a vezérigazgató adományától: „Ez egy személyes hozzájárulás, ami nem tükrözi a cég álláspontját” - adtak ki közleményt.

A Robert Redford által létrehozott fesztivált jövő januárban tartják meg a Utah-i Park City-ben, és ötvenezer látogatóra számítanak. A Sundance a kezdetek óta támogatja a meleg és leszbikus témájú filmeket, itt mutatták be például először A fiúk nem sírnak című filmet, amiért Hilary Swank később Oscart kapott.