A Superman Magyarországon tartja európai premierjét

2006.06.27. 16:16
Az amerikai filmipar legdrágább filmje, a Superman visszatér június 28-án kerül az Egyesült Államok és Kanada mozijaiba. Magyarország lesz az első ország Európában, ahol a nézők viszontláthatják a szuperhős legújabb küzdelmeit.
Az európai premieren, július 3-án Budapesten, a Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő és a Mosoly Alapítvány tagjai nézhetik meg elsőként a vörösköpenyes visszatérését. Itthon egyébként július 6-án kezdik vetíteni a mozik a Superman visszatért.


Superman
Franciaországban 12-én, Angliában pedig 14-én kerül sor a premierre, a németeknek egészen augusztus közepéig kell várniuk. Superman utolsó két állomása a szeptember 1-jei olasz és a szeptember 7-i görög bemutató.

A Bryan Singer rendezésében készült szuperprodukció számtalan rekorddal büszkélkedhet. Ez a mozitörténet eddig legnagyobb költségvetéssel készült és a legtöbb trükköt (összesen 1400 VFX-felvételt) tartalmazó filmje, mely több mint tíz éves előkészítő munka (és jó néhány forgatókönyvváltozat) után került a kamerák elé.