Jenő
-3 °C
6 °C

Bush is megnézi az 56-os filmet

2006.09.27. 11:45
Goda Krisztina rendező és Andrew G. Vajna producer alkotása - magyar filmek között elsőként - meghívást kapott a Fehér Házba. Az Szabadság, szerelem október 29-én megrendezendő vetítésén az Egyesült Államok elnöke, George Bush is a magyar mozi nézői között lesz.

Az 1956-os forradalmat idéző alkotás az elnöki hivatalban történő bemutatkozás előtt megkezdi nemzetközi bemutatkozását: október 11-én a Golden Globe-díj odaítélésére jogosult, Hollywoodba akkreditált újságírók tekintik meg. A filmet meghívták New Yorkba a Lincoln Center októberi filmfesztiváljára, Los Angelesbe, Bostonba, Chicagóba, Londonba, Párizsba, Moszkvába és Tel Avivba is.

"Az elmúlt hetekben a világ legnagyobb forgalmazócégeinek képviselői jöttek Budapestre, hogy még a vágószobában megnézzék a nem végleges változatot - tájékoztatta az Indexet az InterCom sajtóreferense. - Komolyan érdeklődik a Fox, a Sony Classics, a Regency, a Focus és a Paramount Classics valamint rajtuk kívül a Weinstein Company, az a cég, amely számos független film világsikeréhez járult már hozzá. E cégek készen állnak a nemzetközi forgalmazásra, a konkrét tárgyalások a jövő héten kezdődnek."

A Szabadság, szerelem 2006. október 23-án, rendhagyó módon hétfőn kerül a magyar mozikba - az alkotók és a forgalmazó a szokásostól eltérő premier időponttal is az ötven évvel ezelőtti események előtt kíván tisztelegni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?