Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Bush is megnézi az 56-os filmet

2006.09.27. 11:45
Goda Krisztina rendező és Andrew G. Vajna producer alkotása - magyar filmek között elsőként - meghívást kapott a Fehér Házba. Az Szabadság, szerelem október 29-én megrendezendő vetítésén az Egyesült Államok elnöke, George Bush is a magyar mozi nézői között lesz.

Az 1956-os forradalmat idéző alkotás az elnöki hivatalban történő bemutatkozás előtt megkezdi nemzetközi bemutatkozását: október 11-én a Golden Globe-díj odaítélésére jogosult, Hollywoodba akkreditált újságírók tekintik meg. A filmet meghívták New Yorkba a Lincoln Center októberi filmfesztiváljára, Los Angelesbe, Bostonba, Chicagóba, Londonba, Párizsba, Moszkvába és Tel Avivba is.

"Az elmúlt hetekben a világ legnagyobb forgalmazócégeinek képviselői jöttek Budapestre, hogy még a vágószobában megnézzék a nem végleges változatot - tájékoztatta az Indexet az InterCom sajtóreferense. - Komolyan érdeklődik a Fox, a Sony Classics, a Regency, a Focus és a Paramount Classics valamint rajtuk kívül a Weinstein Company, az a cég, amely számos független film világsikeréhez járult már hozzá. E cégek készen állnak a nemzetközi forgalmazásra, a konkrét tárgyalások a jövő héten kezdődnek."

A Szabadság, szerelem 2006. október 23-án, rendhagyó módon hétfőn kerül a magyar mozikba - az alkotók és a forgalmazó a szokásostól eltérő premier időponttal is az ötven évvel ezelőtti események előtt kíván tisztelegni.